Bakar 28. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Predstavljen Petar Maleš, novi trener DepoLink Škrljeva

Predstavljen Petar Maleš, novi trener DepoLink Škrljeva
Maleš: “Vidio sam želju da se Škrljevo ekspresno vrati u Premijer ligu. Njihove ambicije su se poklopile s mojima”

Košarkaški klub DepoLink Škrljevo, koji je nakon devet sezona ispao iz Premijer lige, danas je službeno predstavio novog trenera. Škrljevčane bi u elitno društvo trebao vratiti Petar Maleš. 

“Dobili smo podršku Grada i sponzora u nastojanju da se odmah pokušamo vratiti u Premijer ligu. Naš je stav da je to najlakše ostvariti odmah prve godine. Cilj nam je bio pronaći trenera koji dobro poznaje stanje u hrvatskoj košarci. Razgovarali smo i brzo se dogovorili s Petrom Malešom, koji je iskazao veliku želju za radom. Vjerujem da smo pronašli pravo rješenje i da će suradnja biti uspješna te da ćemo se vratiti u Premijer ligu”, rekao je Vice Sep, predsjednik KK DepoLink Škrljevo.


Pedeset i dvogodišnji Maleš je ove godine napustio klupu Šibenke, gdje je obnašao funkciju pomoćnog trenera. U Škrljevu će se prvi puta naći u ulozi glavnog trenera u seniorskoj konkurenciji.

“U Šibenki se nisu poklopile neke vizije, ali možda je ovako bolje. Iako mi je ovo prvi samostalni posao prvog trenera, vodio sam i mlađe kategorije i imao jako dobre rezultate. Vidio sam želju da se Škrljevo ekspresno vrati u Premijer ligu. Njihove ambicije su se poklopile s mojima i brzo smo našli zajednički jezik. Radimo na tome da složimo dobar konkurentan roster s dosta premijerligaških igrača s iskustvom i zajedničkim ciljem”, kazao je Maleš, zahvalivši predsjedniku i klupu na povjerenju.
 

Prvi zadatak koji čeka trenera i upravu je slaganje nove momčadi jer velikom su broju igrača ugovori istekli. Pod ugovorom su trenutno mladi reprezentativci Šljivarić i Bart, a navijače će razveseliti jučerašnji potpis brzog i eksplozivnog playmakera Srđana Brocića. 

Radi se na pojačanjima koji klubu mogu pomoći u ostvarivanju cilja, najavio je Sep, koji je zahvalio Grad Bakru, Industrijskoj zoni te Općini Kostrena u čijoj će dvorani u novoj sezoni nastaviti igrati seniori, kao i Općini Čavle čiju dvoranu u Mavrincima koriste mlađi uzrasti. Sep je najavio i kako bi od jeseni trebala krenuti priprema za izgradnju sportskog centra na Kukuljanovu, gdje će svoj dom dobiti i DepoLink Škrljevo.