Bakar 4. studeni 2019.

Probuđena sjećanja Praputnjaraca na školske dane

Probuđena sjećanja Praputnjaraca na školske dane
Ususret slavlju 155. godišnjice Područne škole Praputnjak koje će se održati u Domu kulture Praputnjak, održano je snimanje na kojem su sjećanja na školske dane izmijenili njeni bivši učenici. 

Od najznačajnijih živućih Praputnjaraca koji su tu išli u školu u prvoj polovici 20. stoljeća, do generacije koja je u školu krenula devedesetih- 15 bivših učenika sastalo se u učionici Područne škole Praputnjak. 


Uz prikupljene crtice iz dana prošlosti, snimatelj Marko Gracin i moderatorica Jadranka Ajvaz posjetili su i popričali s današnjom generacijom učenika, polaznika PŠ Praputnjak. 

Želja organizatora proslave je, uz stručni osvrt, dati hommage školi- prikupljajući sjećanja i priče njenih učenika, kao i podignuti svijest o važnost ove institucije za malo mjesto Praputnjak. 


"Naša škola puno je više od same zgrade i mjesta stjecanja znanja, ona je točka okupljanja i druženja, mjesto gdje se stječu prva prijateljstva i upoznaju susjedi. Ona je mjesto gdje započinje ljubav prema rodnome kraju, jeziku i sredini” poručila je Ivona Miloš.


Organizatori pozivaju nekadašnje učenike i nastavnike PŠ Praputnjak da ožive svoja sjećanja, potraže fotografije i neke predmete (knjige, bilježnice, svjedodžbe, školski pribor i sl.) te se jave organizatorima na kkpk.praputnjak@gmail.com

Ustupljeni materijali digitalno će se obraditi i predstaviti u sklopu izložbe za samu proslavu koja će se održati u Domu kulture Praputnjak u subotu 30. studenog u 18:00 sati.