Bakar 25. svibanj 2023. Izvor: Grad Bakar

Projekt “Snažna ja” šalje jaku poruku mladim Bakrankama

Projekt “Snažna ja” šalje jaku poruku mladim Bakrankama
Cilj projekta je informirati, osvijestiti, educirati i “ojačati” mlade djevojke- posebice srednjoškolke i studentice

Grad Bakar je u svibnju 2022. prijavio projekt “Snažna ja” na Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata Zaklade “Hrvatska za djecu”. Za spomenuti projekt Gradu je odobreno 100%-tno financiranje u vrijednosti od 6.503,42 eura. 

Cilj projekta je informirati, osvijestiti, educirati i “ojačati” mlade djevojke- posebice srednjoškolke i studentice, od 16. do 29. godine života, o važnosti razvijanja svijesti o sebi, svojim vrijednostima, o svojoj slobodi, svojim potencijalima, mogućnosti biranja prijatelja i partnera, mogućnosti iskazivanja mišljenja i vlastitog stava, u najvažnijem razdoblju njihovog života.  

Projekt se provodi kroz tri interaktivne radionice tijekom kojih se radi na razvijanju samosvijesti kod mladih žena, podučavanju komunikaciji, razgovoru s partnerom, važnosti iznošenja svojeg stava, ali i načina kako to učiniti, a da druga strana doista čuje što su htjele reći. Posebnim tehnikama koje su danas dostupne na tržištu radi se na tome da mlade djevojke prepoznaju svoj potencijal, prepoznaju i mijenjaju svoja negativna uvjerenja, da zavole sebe i da rade na svom osobnom razvoju. Sve to u cilju razvijanja nove sigurnije generacije koja će svjesno rasti i odabirati svoj vlastiti put prema sreći. 


Radionice ispred MM Consultinga vode dr. sc. Morena Mičetić, certificirana Academic Life Coach trenerica (Coach Training EDU, USA), mentorica i motivatorica, doktorica znanosti te Ira Kocijančić, NLP Practitioner i Theta Healing Practitioner. Tijekom prve radionice, održane 29. travnja, sudionice su razvijale samosvijest kroz teme: kako vidim sebe, koga vidim kad se pogledam u ogledalo, što mi govori moja unutarnja kritičarka, što to znači “voljeti sebe” te što želim u životu. Interakcijom, vođenom meditacijom i rješavanjem radnih listića, tijekom druge radionice, održane 20. svibnja, sudionice su učile o važnosti izrečene riječi ne, kako kroz zdrav odnos sa sobom donositi zdrave odluke i graditi zdrave partnerske odnose. Lipanjska radionica sudionicama će ponuditi rješenje kako kvalitetno razraditi planove za budućnost te ih podučiti kako raditi na realizaciji svojih planova. 

Na kraju projekta izradit će se brošura te snimiti kratki informativno-edukativni film u kojem će glavni likovi biti mladi (većinom sudionice projekta), a sav materijal koji nastane tijekom projekta koristit će brojnim mladim djevojkama i nakon završetka projekta budući da će isti biti dostupan na službenim mrežnim stranicama Grada Bakra. 

Zaklada “Hrvatska za djecu” je prepoznala važnost projekta te omogućila kvalitetnu provedbu i izradu materijala koji su isključiva odgovornost Grada Bakra i MM Consultinga te se ni pod kojim uvjetima ne mogu smatrati odrazom stajališta Zaklade. Projektom “Snažna ja” mladim se djevojkama kvalitetnim radionicama i materijalom omogućava kvalitetniji život te izgradnja boljih odnosa sa sobom i svojom okolinom.