Bakar 7. travanj 2021.

Radovi na Hroljevu, kreće obnova igrališta NK Borca

Radovi na Hroljevu, kreće obnova igrališta NK Borca
Na sportskom igralištu Hroljevo u tijeku su radovi na izgradnji prostorija za boćare i lovce, a uskoro kreće i obnova igrališta NK Borca.

S obzirom na to da postojeći objekt Nogometnog kluba Borac iz Bakra zahtijeva rekonstrukciju, izrađena je projektna dokumentacija za obnovu i dogradnju. 


Provedbom planiranih radova, novi objekt sadržavat će sve potrebne prostorije i sadržaje za odigravanje utakmica prema propisima Hrvatskog nogometnog saveza i UEFA- e. Svi korisnici sportskog kompleksa tako će konačno imati normalne uvjete za rad, što će klubu biti dar za više od sto godina aktivnog sportskog rada.


Vrijednost investicije je 2,7 milijuna kuna s PDV- om, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem proračunu Grada Bakra, koji je investitor ovog kapitalnog sportskog projekta. 

Provedeni su postupci nabave nakon čega je uslijedilo potpisivanje Ugovora s izvođačem radova- zajednicom ponuditelja tvrtkom Kalun gradnja d.o.o. iz Klane i Ri- ma aedificiolum d.o.o. iz Studene.


Rok izvođenja radova je 10 mjeseci od uvođenja u posao, a radovi će započeti u narednih mjesec dana.

Za vrijeme radova na igralištu NK Borca nogometaši će privremeno preseliti na Krasicu na sportsko igralište Hroljevo, gdje se užurbano radi na pripremi postojećeg terena i popratnih prostorija, nakon čega će komisija HNS provjeriti zadovoljava li igralište potrebne uvjete. 


Također, nakon dugotrajnog i mučnog rješavanja imovinsko- pravnih odnosa i sređivanja zemljišta sportsko- rekreacijskog centra Hroljevo, izvedeni su radovi na rješavanju oborinske odvodnje i sanaciji oštećenja. 

Krenula je realizacija projekta izgradnje vodovodnog ogranka za dio Randiška Višnjevica na Krasici čime se rješava i vodoopskrba centra Hroljevo, koje je do sada bilo riješeno priručno u većem dijelu alkaten cijevima te su gubici vode bili značajni. 


Na sportskom igralištu Hroljevo u tijeku su i radovi na izgradnji prostorija za boćare SRD Krasica i lovce Lovačkog društva Tuhobić, čiji se završetak očekuje do kraja ovog mjeseca.

Komentari