Bakar 23. listopad 2019.

“Schola Cantorum” raspjevala Bakar

“Schola Cantorum” raspjevala Bakar

U punoj crkvi Majke Božje od Porta, jedan od najboljih hrvatskih zborova- “Schola Cantorum” iz Rijeke, održao je koncert duhovne glazbe pod ravnanjem maestre Ingrid Haller, a uz klavirsku pratnju Petre Kukavice.“

Na programu su se našla djela dobro poznatih skladatelja: W.A.Mozarta, G. Faurea, Ole Gjeilo, ali i hrvatskih skladatelja poput Riječanina Vinka Jelića, Albe Vidakovića i Matka Brajše Rašana.


Program visoke estetske razine i vrhunska izvedba zbora Schola Cantorum osnovne su odlike koncerta koji je u potpunosti zadovoljio ljubitelje klasične glazbe u Bakru.

Koncert su zajednički organizirali Kulturno umjetnička udruga Sklad iz Bakra i Kulturno- umjetnička udruga Dulciana iz Rijeke uz podršku Primorsko- goranske županije.


“Ovim koncertom Kulturno umjetnička udruga Sklad nastavlja niz jesenskih kulturnih događaja u Bakru, od koncerta Večer baroka, eko smotre zborova U skladu s prirodom, zborskih susreta u Praputnjaku- kulturnom krajoliku, klasičnog koncerta Bakru s ljubavlju do Koncerta dugovne glazbe Schole Cantorum i profilira Bakar u centar klasične kulture. Svakako za to treba zahvaliti i bakarskom župniku Nikici Juriću uz čiju podršku biseri bakarske sakralne baštine i danas žive, ali i oživljavaju ovako vrijedan kulturni život zajednice”, poručila je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.

Foto: M. Šegulja