Bakar 12. lipanj 2017.

Šetnjom kroz povijest u Margaretino leto

Šetnjom kroz povijest u Margaretino leto
Atraktivnom “Šetnjom kroz povijest” Bakrani i njihovi gosti ove će subote “ušetati” u Margaretino leto. Bogat program ovogodišnje manifestacije, što se proteže sve do kraja srpnja, najavljen je danas u vijećnici Grada Bakra.
 
Margaretino leto 2017., poznata bakarska kulturno- zabavna manifestacija, bogata događanjima započet će ove subote (17.06.) jedinstvenom “Šetnjom kroz povijest”, a trajati sve do kraja srpnja i “Bakarskih susreta”. 
 
“Koncepcijski se držimo i dalje našeg mota- spoj različitosti za svakoga ponešto,” naglasio je zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović te zahvalio svim udrugama koje su pomogle u organizaciji proslave u čast bakarske zaštitnice svete Margarete.
 
Svi koji se ove subote nađu u predivnom Bakru imat će priliku vratiti se u prošlost te upoznati atraktivne bakarske znamenitosti kao što su: Frankopanski kaštel, Crkva sv. Andrije, Kripta i katakombe, Crkva sv. Križa te Rimska i Turska kuća. Obilazeći predivne bakarske ulice i trgove posjetitelji će upoznati staru gradsku jezgru i njene kulturno- povijesne spomenike. 
 
Katja Budimčić i Antonio Krištofić
 
“U sklopu 4. Šetnje kroz povijest imat ćemo i koncert Katje Budimčić i Antonia Krištofića, te zanimljivu podvodnu izložbu slika Nenada Petronia- Umjetnost pod vodom. Novost je i interpretacija baštine kroz bajke i legende, gdje će dvije pripovjedačice pričati o bogatoj povijesti našeg drevnog grada. Organizirana su i dva stručna vođenja za sve koji žele saznati nešto više o našim kulturno- povijesnim spomenicima,” najavila je Sonja Jelušić direktorica TZ grada Bakra.
 
U Šetnju kroz povijest i ove će se godine uključiti brojne udruge i pojedinci, koji će različitim prezentacijama, radionicama, izložbama, glazbenim programima i degustacijama dati svoj obol jedinstvenom bakarskom “vremeplovu”.
 
 
5. Festival Bakar i serenade
 
Na današnjoj konferenciji za medije poseban je naglasak stavljen na 5. Festival Bakar i serenade. BIS fest i ove godine donosi brojne novitete. No, koncept ostaje isti, talentirani domaći pjevači izvodit će tuđe pjesme koje odabere žiri, a pobjednika će birati publika stvaranjem buke. Pljeskanje, zviždanje i vikanje publike prati se uređajem za mjerenje buke, a rezultat se vidi na ekranu.
 
“Rijetko koja manifestacija na kojoj sam nastupao se može pohvaliti produkcijom kakvu ima BIS. Ove godine pjevat će se neki od najvećih hitova festivala Sanremo, a izvođači će izvoditi i pjesme mediteranskog tipa,” najavio je voditelj Mario Lipovšek Battifiaca.
 
A svoje će umijeće na Žalu ribara, 7. srpnja, pokazati: Eni Jurišić, Antonio Krištofić, Edgar Rupena, Katja Budimčić Sabljar, Tamara Brusić, Lucija Rajnović, Vesna Nežić Ružić, Mirjana Bobuš te tajni gost iznenađenja.
 
Više o ovogodišnjem Margaretinom letu, koje organiziraju Grad Bakar i Turistička zajednica grada Bakra, možete pogledati OVDJE