Bakar 22. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Sjajna atmosfera i zabavna natjecanja na Ivanji na Zlobinu

Sjajna atmosfera i zabavna natjecanja na Ivanji na Zlobinu
Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića na Zlobinu okupilo čak trideset ekipa, a pobjednički gulaš je skuhala ekipa "Polić auto"

“Ivanja 2024”, blagdan svetog Ivana Krstitelja - nebeskog zaštitnika Zlobina, ovih se danas slavi u malom se mjestu bakarskog zaleđa, “na rubu” Gorskog kotara. Nakon što su u zabavnim natjecanjima snage jučer odmjerili vatrogasci, danas su na red došli kuhari. 


Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića okupilo je čak trideset ekipa, a kako su nam rekli organizatori iz Mjesnog odbora Zlobin interes je bio puno veći. No, mjesta, odnosno prostora, više naprosto nije bilo. 

Ekipe su se tako “stiskale” oko Doma kulture, a žiri je imao težak posao. Struka je na kraju odlučila i najboljim proglasila gulaš koji je skuhao “Polić auto”, drugo mjesto osvojila je ekipa “DVDD”, a treće je pripalo “Gradskim momcima”.


Posebnost kotlića na Zlobinu maštovita su i duhovita natjecanja, koja se odvijaju paralelno s kuhanjem. Ljepši je spol danas tako trebao u što kraćem roku “svladati” bananu, dok se je jači obračunavao s drvenim gredama. 

Spomenuti svakako treba i kako je prekrasnim slikama Dom ukrasila slikarica Radmile Rajlić pa su okupljeni mogli razgledati njenu izložbu - “Zlobin u mom oku”. Uz to mališani su uživali na dvorcu na napuhavanje, a večer će završiti feštom uz Žažaru.


Program “Ivanje 2024” nastavlja se sutra uz misna slavlja, duhovni koncert i Ivanjski kres, dok će u nedjelju, u 18 sati, svečanu svetu misu predvoditi fra Siniša Pucić.