Bakar 4. travanj 2023. K.V.

Slatka potraga i pričaonica uoči Uskrsa u Bakru

Slatka potraga i pričaonica uoči Uskrsa u Bakru
Šetajući Bakrom, kroz igru i istraživanje, dječica će otkriti brojne zanimljivosti o Gradu i osobama koje su nekada u njemu živjele

Grad Bakar i Turistička zajednica Grada Bakra pozivaju sve velike i male na “Slatku potragu kroz Zaigrani Bakar”. Potraga i “lov” na uskršnja jaja održat će se u četvrtak 06. travnja s početkom u 16:30, a okupljanje je ispred ureda Turističke zajednice. 

Šetajući Bakrom, kroz igru i istraživanje, dječica će otkriti brojne zanimljivosti o Gradu i osobama koje su nekada u njemu živjele. Potraga će završiti u Gradskom vrtu koji je ove godine posebno uređen za one najmlađe. Razigrani zečići, šareni tulipani, pisanice i mrkvice pozivaju na igru. 

Nakon Slatke potrage, s početkom u 17:30, slijedi uskršnja pričaonica i radionica s tetom Josipom Lazarević u Gradskoj knjižnici Bakar. 

Dio bakarske uskršnje bajke čini i romantično uređen prostor između Jaza i Perila, u kojem je, uz šareno cvijeće, zečića, veseli bicikl, glavni akter uskršnja pisanica, dar povijesne postrojbe Turopoljski banderij Gradskoj straži Bakar.