Bakar 1. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Sve više turista svoj odmor provodi u bakarskom kraju

Sve više turista svoj odmor provodi u bakarskom kraju
TZG Bakra, ali i sve brojniji iznajmljivači u bakarskom kraju, imaju razloga za zadovoljstvo godinom na izmaku 

Sve više turista svoj odmor provodi u bakarskom kraju! U prilog tome ide i činjenica da je u prvih devet mjeseci ove godine bakarska Turistička zajednica zabilježila čak 28% više dolazaka i 26% više noćenja u odnosu na “kriznu” 2021. te, što je još važnije, 8% više dolazaka i 4% više noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu. 


“Sa sezonom smo vrlo zadovoljni, naši iznajmljivači nadmašili su sami sebe. Premašili su i rekordnu 2019 godinu. Trenutno imamo 108 iznajmljivača s preko 500 ležajeva na našem području, mahom visoke kategorije. Gotovo svaka treća kuća za odmor kategorizirana je s 4 ili 5 zvjezdica, što se vidi i po prosječnoj dužini boravka na našem području- koja u 2022. godini iznosi čak 7 dana”, ističe Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra, naglasivši kako je završena aplikacija ‘Guide for you’, čime se olakšava komunikacija između iznajmljivača i gostiju, kojima će ista pružiti i sve potrebne informacije.


Svoj su dio posla pošteno “odradili” i izletnici. Naime, preko agencije Travel Tilago i Via Mea grad je ove godine posjetilo 1200 gostiju iz Slovenije i Njemačke, a vesele i sve brojnije grupe školaraca koji “otkrivaju” Bakar.

Margaretino uz 25 događanja u mjesec dana

Među brojnim su razlozima za posjet bakarskom kraju sigurno i manifestacije kojih nije nedostajalo ni ove godine. Ponajprije se to odnosi na Margaretino leto koje je, s čak 25 događanja u mjesec dana, nadmašilo sva očekivanja. No, Bakranima i njihovim gostima dosadno neće biti niti narednih mjeseci


“Trenutno radimo na novim projektima, koje su podržali Grad Bakar, Primorsko- goranska županija, Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera. Među njima su i ‘Mračna tajne Frankopana’, igrificirane aktivnosti čiji je cilj oživjeti bakarski Kaštel. Posjetitelji će se moći kroz igru upoznati s prošlosti kaštela i obitelji Frankopan, a gosti će, uz pomoć letka, moći krenuti i u samostalno igrificirano istraživanje starog grada”, poručuje Jelušić Marić, najavivši i bogat program ovogodišnjeg “Božića u Bakru”, uz novitete i iznenađenja.


Najaviti treba i postavljanje višejezične info ploče na Bakarskim prezidima, atraktivnoj lokaciji koja je prije točno 50 godina proglašena zaštićenim kulturnim krajolikom, a čija ljepota iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja. Također, u planu je i uređenje šetnice od Prezida do prapovijesne Gradine “Črni vrh”.