Bakar 7. travanj 2019.

Tekuć po Primorju Bakrani obilježili Svjetski dana zdravlja

Tekuć po Primorju Bakrani obilježili Svjetski dana zdravlja
Dvjestotinjak Bakrana jutros je trčalo, bicikliralo i rolalo se po Primorju. Hvalevrijedna manifestacija "Tekuć po Primorju”, koju organizira Dječji vrtić Bakar, održana je povodom Svjetskog dana zdravlja.

Bakrani svih generacija, njih dvjestotinjak, jutros su trčali, vozili bicikle, role i romobile od zgrade Magistrata do Stenica i tako, manifestacijom "Tekuć po Primorju”, obilježili Svjetski dan zdravlja. 

Dok su utrke posebno razveselile najmlađe, koji su za sudjelovanje nagrađeni medaljama, a oni nešto stariji iskoristili su priliku za mjerenje tlaka, šećera i tjelesne mase. Nažalost, zbog lošeg je vremena izostao najavljeni glazbeni program.

Druženje i bavljenje sportom

“Ideja je krenula od Dječjeg vrtića Bakar. Cilj nam je bio da se okupe obitelji te da se svi zajedno družimo, ali i da sudionicima skrenemo pozornost na je važnosti kretanja i bavljenja sportom, što je preduvjet za zdravi razvoj djece”, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Bakar. 

Prvo izdanje hvalevrijedne manifestacije "Tekuć po Primorju” organizirao je Dječji vrtić Bakar, uz pomoć Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra, a organizatorima su u pomoć priskočili i DVD Bakar, Udruga La Bamba, Udruga zdravi život i Udruga dijabetičara Grada Bakra.

“Iako je manifestacija održana prvi put, zadovoljni smo odazivom, kao i činjenicom da smo na Svjetski dan zdravlja pojačali sportske aktivnosti u našem gradu”, poručila je Maja Šepac Rožić iz Grada Bakra, zahvalivši Dječjem vrtiću Bakar na inicijativi, ali i svima koji su pomogli u organizaciji.

Ulaganja u zdravstvenu zaštitu

Inače, Grad Bakar za zdravstvenu zaštitu godišnje izdvaja 576.000,00 kuna. U program su uključeni preventivni ginekološki i urološki pregledi, palijativna skrb, pedijatrijske usluge, potpore u prevenciju i zaštitu oboljelih od dijabetesa i ovisnosti.