Bakar 22. studeni 2022. Izvor: Grad Bakar

Tradicionalne božićnice bakarskim umirovljenicima

Tradicionalne božićnice bakarskim umirovljenicima
Bakarskim umirovljenicima s malom mirovinom tradicionalne božićnice u iznosu od 300,00 kuna

Posvećujući posebnu pažnju najpotrebitijoj skupini građana, povodom nadolazećih blagdana gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić donio je Odluku o isplati prigodnog dara (božićnice) u 2022. godini u iznosu od 300,00 kuna / 39,82 €, umirovljenicima koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 3.200,00 kuna / 424,71 € mjesečno, neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) te osobama starijim od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na mirovinu. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja, a pravo na dodjelu prigodnog dara (božićnice) nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu financijskih sredstava, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete dužni su dostaviti Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika, dostupan na mrežnim stranicama Grad Bakra i u prizemlju Gradske uprave (Primorje 39) te dokaz o visini mirovine (odrezak mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda HZMO-a) ne stariji od dva mjeseca. Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, dužne su dostaviti potvrdu da nisu korisnici prava iz Mirovinskog osiguranja koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Podnositelj koji po prvi puta podnosi zahtjev za ostvarivanje prava na prigodan dar za umirovljenike dužan je dostaviti i obostranu presliku važeće osobne iskaznice kao dokaz o prebivalištu.

Prijave se podnose putem mrežne stranice Grada Bakra ili na adresu Grad Bakar, Primorje 39, od 22. studenoga do 31. prosinca 2022. g., a isplata prigodnog dara (božićnice) bit će realizirana tijekom studenoga i prosinca 2022. te siječnja 2023. na tekuće račune umirovljenika. 

Uz to, kao i svake godine, Grad Bakar će povodom nadolazećih blagdana, potrebitim stanovnicima s područja Grada (osobama s invaliditetom i posebnim potrebama, udomljenoj djeci), poslati prigodne poklon bonove kako bi im uljepšao blagdane. 

Više informacija o isplati prigodnog dara (božićnica) te obrazac za prijavu možete pronaći na mrežnim stranicama Grada Bakra (https://www.bakar.hr/obavijesti-bakar-2/item/1864-isplata-prigodnog-dara-bozicnice-umirovljenicima-grada-bakra), a obrazac u tiskanom obliku možete preuzeti i u prizemlju Gradske uprave.