Bakar 1. prosinac 2019.

Turistička zajednica za svoj 10. rođendan darivala Bakrane

Turistička zajednica za svoj 10. rođendan darivala Bakrane
Svečanom akademijom i proslavom simboličnog naziva- “Bakru na dar” u Domu kulture Matija Mažić obilježen je 10. rođendan Turističke zajednice Grada Bakra. 

U mjesecu darivanja, a povodom svog 10. rođendana, Turistička zajednica Bakranima je poklonila program- “Bakru na dar”.


U bogatom programu proslave sudjelovali su: KUU Sklad, KUD Sloga, Klapa Reful, Klapa Škrljevo, dječji vrtići Fijolica i Bambi, Društvo Naša djeca, Gradska straža Bakar 1848., “Bakarska gospoda i kapetani”, “Težakinje i težaki z Praputnjaka”, ”Bakarska žena”, “Mažoretkinje Grada Bakra” te glazbeni gosti Katja Budimčić Sabljar, Martin Marić i Mateo Žmak.


Tom je prilikom prikazan i kratki film- “Naših 10 godina” posvećen bakarskoj turističkoj zajednici, koja se u svom prvom desetljeću itekako ima čime pohvaliti. 


“Drago mi je da ste došli danas ovdje s nama proslaviti prvih deset godina. Nekome je to možda malo, ali za nas je to jako velika stvar”, okupljenima je poručila emotivna Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra, zahvalivši svima koji su u proteklom desetljeću bili uz bakarsku turističku zajednicu. 


“Krenuli smo s idejom da Bakru vratimo duh, stari sjaj koji mu je davno oduzet. Bakar su zvali grad slučaj, našu industrijsku zonu nazivali su zonom sumraka. Mi smo imali želju, viziju i cilj. Maknuli smo ono što je Bakru bilo nametnuto. Krenuli smo s obnovom grada. Uspjeli smo zahvaljujući ljudima koji nam daju podršku. Jedna od naših vizija bila je i Turistička zajednica. Tada nismo mogli ni sanjati da će na Zlobinu, Hreljinu, Krasici, Praputnjaku, Škrljevu, Kukuljanovu i Bakru biti apartmani, kojih je sve više”, rekao je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, pohvalivši rad direktorice Sonje Jelušić Marić.


Na svečanoj akademiji dodijeljena je i nagrada Bori Štrbcu, kojeg je Primorsko- goranska županije, na inicijativu KUU Sklad, proglasila Volonterom 2019. godine, za što je od Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra nagrađen s po tisuću kuna, dok je prigodna zahvalnica uručena Karmeli Klepac. 


“Moj najveći doprinos je što sam pokušao i djelomično uspio na volonterizam naučiti djecu iz osnovnih škola s našeg područja, a posebno učenike Pomorske škole Bakar. To znači da će se ideja volonterizma nastaviti i neka svatko svojim malim doprinosom unaprijedi život u zajednici”, poručio je Štrbac, zahvalivši svima koji su prepoznali njegov doprinos, a posebno predsjednici KUU Sklad- Dunji Vladislović, koja ga je nominirala za vrijednu nagradu.


Na samom su kraju zahvalnice podijeljene i brojnim suradnicima, među kojima i našem portalu, koji su se nakon zajedničke pjesme nastavili družiti uz Tamburaški sastav “Žažara”.


Spomenuti svakako treba i da je uoči svečane akademije “ispred svetog Ivana” zapaljena prva adventska svijeća, čime je počela ovogodišnja, događanjima bogata, manifestacija “Božić u Bakru”.