Bakar 14. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Ukoričena sjećanja legendarnog bakarskog župnika Vosille

Ukoričena sjećanja legendarnog bakarskog župnika Vosille

Knjiga “Drug velečasni”- sjećanja mons. Giuseppea Vosille, svečano je predstavljena u crkvi sv. Andrije ap. u Bakru

Brojni Bakrani okupili su se sinoć u crkvi sv. Andrije ap., na predstavljanju knjige “Drug velečasni”, kako bi odali priznanje legendarnom bakarskom župniku- mons. Giuseppeu Vosilli.  


Giuseppe Vosilla je u Bakru proveo dugih 37 godina, a njegova je sjećanja na više od 150 stranica ispisala Gordana Fumić, koja se, uz urednika Brunu Lončarića i prof. Nikolu Luzera, kroz emotivne anegdote, osvrnula na knjigu.


Okupljene su pozdravili i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić, bakarski župnik vlč. Nikica Jurić i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. Večer su pjesmom ukrasile članice Sklada, a plesom bakarske mažoretkinje.


“Drago mi je što sam večeras s vama u ovoj konkatedrali. Većinu svog svećeništva proveo sam u ovoj župi”, istaknuo je mons. Vosilla, zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli da njegova knjiga ugleda svijetlo dana, ali i svima koji su svojim prisustvom uveličali veliku večer. 


Nakladnik knjige “Drug velečasni- sjećanja mons. Giuseppea Vosille”, koja je tiskana u 500 primjeraka, je Župni ured sv. Mihovila arkanđela Jelenje, a među brojnim su pokroviteljima: PGŽ, Grad Bakar, Grad Cres i Općina Jelenje.