Bakar 1. travanj 2019.

“Uskrs va Bakru” počinje čišćenjem šetnice uz Potok

“Uskrs va Bakru” počinje čišćenjem šetnice uz Potok
Volonterskom akcijom čišćenja atraktivne bakarske šetnice uz Potok, koja će se održati ove subote, počinje događanjima bogata manifestacija “Uskrs va Bakru". 

Prvo proljetno čišćenje bakarske šetnice uz Potok održat će se ove subote, 06. travnja, s početkom u 9:30. Organizatori poručuju Bakranima da na akciju dođu u što većem broju, u prigodnoj odjeći i po mogućnosti s alatom. No, najvažnija je, kažu, dobra volja. Nakon akcije čišćenja šetnice druženje uz Potok će se nastaviti uz zajedničku marendu. Napominjemo da će u slučaju lošeg vremena akcija će biti odgođena za nedjelju, 07. travnja.

Akcijom čišćenja šetnice započet će ovogodišnja manifestacija “Uskrs va Bakru”, koju KUU Sklad provodi već 5. godinu, pod pokroviteljstvom PGŽ i Grada Bakra. U sklopu “Uskrsa va Bakru” Sklad je pripremio različite aktivnosti u kojima sudjeluju sve četiri sekcije.


“Uskrs va Bakru” nastavlja se u nedjelju, 07. travnja u 18 sati, “Proljetnim koncertom” u crkvi sv. Margarete, koji će biti posvećen Mili Rončević. Nastupaju Mješoviti zbor Sklad i Komorni sastav Sklad, Zbor Zvon iz Dobrinja, Katedralni zbor "Cantores sancti Viti” te solisti Antonio Haller i Laura Marincel. Skupnom izložbom radova već tradicionalno će se prezentirati Sekcija za vizualne umjetnosti Sklad.
 
Spomenuti svakako treba i da su se u ovogodišnju manifestaciju “Uskrs va Bakru” svojim zanimljivim programima uključile brojne bakarske udruge. 


Uskršnja priredba održat će se 8. travnja, s početkom u 17 sati, u prostoru udruge Bakarska žena. U Domu kulture Matija Mažić 12. travnja, s početkom u 18 sati, održat će se uskršnja priredba i izložba u organizaciji Društva Naša djeca. 17. travnja, u 17:30 sati, u prostoru Udruge umirovljenika- podružnica Bakar, na rasporedu je predavanje uoči Dana oslobođenja Bakra.  Uskrsni koncert održat će se 22. travnja, s početkom u 19 sati, u konkatedrali sv. Andrije ap., dok će je u crkvi sv. Margarete, u 20:30 sati, na rasporedu otvorenje skupne izložbe radova sekcije za vizualne umjetnosti KUU Sklad. 24. travnja, u 19 sati, u Domu kulture Kukuljanovo će biti prikazan film “Štafeta smrti” posvećen vukovarskim žrtvama, a 27. travnja, u 19 sati, u konkatedrali sv. Andrije apostola na rasporedu je Festival zborskih evergreena.