Bakar 25. svibanj 2019.

Uživanje u ljepotama bakarskog kraja na dva kotača

Uživanje u ljepotama bakarskog kraja na dva kotača

Sedmo izdanje “Bakar Bike-a” na Kukuljanovu je jutros okupilo stotinjak sudionika koji su odlučili iskoristiti lijepo vrijeme za uživanje u ljepotama bakarskog kraja na dva kotača. 

Sunčana subota na Kukuljanovo je danas privukla brojne zaljubljenika u biciklizam. U sklopu sedmog izdanja rekreativno- biciklističke manifestacije “Bakar Bike” sudionici su i ove godine imali prilike odvoziti novu rutu i upoznati ljepote predivnog bakarskog kraja, ali i uživati u autohtonim specijalitetima kao što su bakarski baškot i bakarska vodica. 

Bakarski prezidi i “Sad ga ima, sad ga nema” jezero

Nakon okupljanja ispred Ludwigs Gastro Puba stotinjak sjajno raspoloženih sudionika, uz stručno vodstvo, krenulo je prema hrptu Rebar iznad Sušačke Drage s kojeg se pruža pogled prema Rijeci i Riječkom zaljevu te dalje kroz Sv. Kuzam i Škrljevo prema Krasici i Praputnjaku, uz kratko zaustavljanje na Bakarskim prezidima. 


Biciklisti su se potom uspeli kroz Meju te makadaomom spustili prema Ponikvama, mjestu poznatom po krškom fenomenu, jezeru koje mještani od milja nazivaju “Sad ga ima, sad ga nema”. Nakon povratka na Kukuljanovo za sve sudionike organiziran je zasluženi ručak. Spomenimo i da su organizatori, uz trideset kilometarsku rutu, pripremili i manje zahtjevnu kraću rutu dugu 12 kilometara.

160 kilometara biciklističkih staza u bakarskom kraju

“Zadovoljni smo jer nam se biciklisti iz godine u godinu vraćaju na Bakar Bike. Biciklijada je postala tradicionalna i uvijek je dobro prihvaćena s puno sudionika”, naglasila je Mirela Šenkinc iz Promotiv Travel Outdoora.


“Kroz sport promoviramo našu kulturno- povijesnu baštinu i tradiciju.Trudimo se svake godine promijeniti rutu što nije teško jer imamo na raspolaganju čak devet biciklističkih staza na našem području, koje su duge oko 160 kilometara”, rekla je Tanja Tomas iz Turitičke zajednice Grada Bakra, zahvalivši na pomoći DVD- u Bakar i prometnoj policiji.

Ovogodišnji Bakar Bike zajedničkim su snagama organizirali: Turistička zajednica Grada Bakra, Promotiv Travel Outdoor i BBK Team Rodeo te partner Ludwigs Gastro Pub.