Bakar 14. studeni 2020.

Vrijedni šetači istraživali i čistili stazu na Praputnjaku

Vrijedni šetači istraživali i čistili stazu na Praputnjaku
Desetak volontera danas je šetalo Praputnjakom i čistilo šumski put što se proteže padinom ispod Meje i Košćice 

Zanimljivu šetnju Praputnjakom desetak je sudionika danas pretvorilo u radnu akciju. Naime, vrijedni su volonteri prošetali stazom što se proteže padinom ispod Meje i Košćice, a usput im nije bilo teško “zasukati rukave”. 

“Okupljanje je rezultiralo malom radnom akcijom uz pogovor o mikrolokalitetima koje smo zaticali putem- od starog zaseoka Fitnićevo, koje se nalazi na odvojuku puta za krašku dolinu Dolčinu, do kamenih specifikuma poput škalnica, u kojima su ljudi nekad sakupljali vodu za okrjepu za rada u prezidama. Bila je to prilika i za lijepo druženje ali i za sakupljanje zalutalog smeća te sječu granja i grmlja koje narušava sigurnost prolaznika i obližnjih gromača”, ističe Ivona Miloš iz udruge Praputnjak kulturni krajolik.


“Diveći se krajoliku okupanom jesenskim bojama i mirisima, možemo ponosno reći da je subotnje druženje proteklo i lijepo i produktivno. Nadamo se još kojoj skoroj prilici koja nas vodi dalje duž puta i bliže trenutku spajanja u kružnu rutu oko plodonosne Dolčine- okosnice nastanka Praputnjaka”, zaključuje Miloš.

Današnja radna šetnja dio je Dnevnog boravka Susjedstva Praputnjak kao jednog od 27 susjedstava Rijeke 2020 te kao dio Akademije razvoja lokalnih zajednica, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva.

Komentari