Bakar 2. lipanj 2023. K.V.

“Zajedno smo jači 2023” - Velikog srca za malog Mateja

“Zajedno smo jači 2023” - Velikog srca za malog Mateja
“Kad se male ruke slože, sve se može”, stihovi su uz koje su odrastale generacije. A kad se tek slože velika srca, samo nebo je granica! S tom su se mišlju ovih dana cijeli Bakar, ali i dobri ljudi izvan njega, dali u akciju za onoga kojemu je to trenutno najpotrebnije. 

Za hrabrog Mateja

Naime, trogodišnji Matej Alaburić iz Bakra, trenutno vodi hrabru bitku protiv karcinoma. Zajedno sa svojim roditeljima i obitelji, Matej ne odustaje i ne skida osmijeh s lica. No, kako bi svoju bitku uspješno mogao privesti kraju, potrebna mu je pomoć. Stoga je više institucija i organizacija s područja Bakra pokrenulo humanitarnu akciju čiji je cilj pružiti moralnu, ali i materijalnu podršku malom Mateju i njegovoj obitelji.


Tako udruga NK “Borac” Bakar- Veterani, uz financijsku i operativnu podršku Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra, od 5. do 10. lipnja organizira humanitarni turnir u nogotenisu, koji će se održati na bakarskom Žalu ribara. Osim što će ugostiti niz entuzijastičnih ekipa povezanih duhom zajedništva, turnir će biti popraćen i dodatnim zanimljivim humanitarnim aktivnostima. Posjetitelji će moći obići sajam dječjih radova, kušati ukusne bakarske palačinke, zaigrati tombolu, razgovarati s misicama, zaploviti atraktivnim turističkim brodom “Aquavision” te još mnogo toga. Prikupljena sredstva uplatit će se na namjenski humanitarni račun, IBAN: HR6024020061500129459.

Od 7 do 77 - i Subašićev dres

U humanitarnu akciju zaista su se uključili svi od 7 do 77. Pritom posebno treba istaknuti one najmlađe koji će, osim sudjelovanja u turniru, biti i duša niza pratećih aktivnosti. Stoga već sad možemo reći jedno veliko bravo za Matejeve prijatelje, mališane iz Dječjeg vrtića “Fijolica” Bakar, kao i za učenike osnovnih škola u Bakru i Hreljinu. 


Među velikima, svojom se gestom istaknuo legendarni vratar Vatrenih i jedan od heroja povijesnog srebra u Rusiji- Danijel Subašić. Popularni Suba je, naime, donirao svoj potpisani dres upravo sa svjetskog nogometnog prvanstva u Rusiji, koji će u sklopu humanitarne akcije biti ponuđen na aukciji. O detaljima će javnost biti obaviještena naknadno.

"Što se tiče ostalih sudionika i podupiratelja ove plemenite akcije, pronaći ih možete u opisu programa humanitarnog turnira i pratećih događanja koja će se u sklopu njega odviti. Odaberite neko za sebe, dođite u Bakar i pomozite malom Mateju- jer zajedno smo jači", poručuju iz Bakra. 

Svi koji to žele Mateju mogu pomoći i uplatom donacije na žiro-račun: HR6024020061500129459