Bakar 23. lipanj 2022. K.Z.M., Foto. M.Š.

Zborovi predvođeni bakarskim Skladom zapjevali uz Kupu

Zborovi predvođeni bakarskim Skladom zapjevali uz Kupu
Cilj projekta "Raspjevani Risnjak" je pozvati svih da posjete Nacionalni park Risnjak i dožive njegove ljepote

Treću godinu zaredom KUU Sklad iz Bakra je okupila uhodani tim bakarskih udruga: Gradsku stražu Bakar, DVD Bakar i Bakarsku gospodi te TZG Bakra, vodeći raspjevanu grupu pjevača, planinara, rekreativaca, djece i umirovljenika u NP Risnjak, biser prirodne ljepote u srcu naše Primorsko- goranske županije. 


Jučer su tako pohodili Izvor Kupe, koji se nalazi u sklopu NP Risnjak. To zaštićeno područje jedno je od mnogih još uvijek neriješenih zagonetki krša, ujedno jedno od najjačih, najrasprostranjenijih i najdubljih hrvatskih vrela. 
    
Uz organizatore KUU Sklad pohodu su se odazvali: KUD Lovor iz Lovrana, MPZ Gloria Dei iz Rijeke, Judo klub Rijeka te udruge Bakarska gospoda, Gradska straža Bakar i La Bamba iz Bakra.


Pjevači su, zajedno s drugim sudionicima pohoda, krenuli stazom iz Donjih Kupara prema Izvoru Kupe. Miljenko Šegulja snimio je zajedničko pjevanje pjesme “Naranča” uz odabrane kadrove snimljene uz rijeku Kupu i u Čudesnoj dolini leptira. 

“Cilj snimanja video zapisa našega zborskog pohoda je uputiti apel za Risnjak koji predstavlja najveće prirodno bogatstvo našeg zavičaja. Cilj cijeloga projekta jest svojim odlaskom u prirodu i darom pjesme pozvati širu javnost da posjeti NP Risnjak i doživi istu ljepotu i blagodat boravka u prirodi koja je još uvijek očuvana u svojoj izvornoj ljepoti” poručuju iz KUU Sklad.


Ovogodišnji pohod je vezan i uz Dan glazbe, 21. lipnja, a združeni zborovi poručuju: “ kulturne potrebe sežu šire od samog pjevanja- valja uživati u glazbi, pisanoj riječi, vizualnoj umjetnosti. Ipak, kulturan čovjek mora cijeniti prirodu koja nas okružuje, koja je nepresušna inspiracija za umjetnička remek djela, a koju unatoč svemu zanemarujemo i uništavamo.”                        

Partneri u projektu su: Nacionalni park Risnjak Turistička zajednica grada Bakra, Grad Bakar i PGŽ.