Bakar 23. siječanj 2019.

Zvona i kanat ponovno će odzvanjati bakarskim krajem

 Zvona i kanat ponovno će odzvanjati bakarskim krajem
“Zvona i kanat za bakarski kraj” ove će subote na Kukuljanovu okupiti šest zvončarskih i maškaranih grupa. Povorka s oko 250 sudionika proći će mjestom, a fešta će se u večernjim satima nastaviti u Domu kulture uz Trio Vox. 
 
Smotra zvončara “Zvona i kanat za bakarski kraj” ove će subote dočekati svoje osmo izdanje. Na Kukuljanovu će se okupiti šest zvončarskih i maškaranih skupina: Munski zvončari, Griški krabunosi, Crnoluški pesnike, Čočman express, Zametski zvončari i dakako domaćini- Kukuljanski zvončari. 


Okupljanje grupa na rasporedu je točno u podne iza Doma kulture na Kukuljanovu, a povorka kreće dva sata kasnije. Sudionici će proći trasu dugu tri kilometra, od Doma kulture prema Škrljevu te po gornjoj cesti  samog mjesta Kukuljanova sve do Podola te natrag po glavnoj cesti do Doma kulture, gdje ih se očekuje oko 18 sati. 


Program predstavljanja grupa ispred Doma kulture vodit će Claudia Pučić i Leonarda Ban, a nakon završetka manifestacije, u 20 sati, počinju maškarani tanci uz grupu Trio Vox. Ulaz je besplatan.
 
Najglasnija bakarska udruga- Kukuljanski zvončari, koja je zakoračila u drugo desetljeće svog postojanja, manifestaciju “Zvona i kanat za bakarski kraj” organizira uz pomoć Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra. Foto: arhiva

Komentari