Bakar 12. veljača 2017.

Zvona i kanat "razbudili" Kukuljanovo

Zvona i kanat "razbudili" Kukuljanovo
5. tradicionalna zvončarska smotra “Zvona i kanat za bakarski kraj” okupila je sedam atraktivnih skupina iz Hrvatske i Slovenije. Ovogodišnja novost bila je skraćena ruta, zahvaljujući kojoj su se sudionici kretali isključivo po Kukuljanovu.

Dvjestotinjak zvona jučer je odjekivalo bakarskim krajem. 5. tradicionalna zvončarska smotra “Zvona i kanat za bakarski kraj” razbudila je Kukuljanovo. 

Staru je, predugu rutu, od Kukuljanova preko Škrljeva i Krasice do Bakra, ove godine, na radost 250 sudionika, zamijenila znatno kraća tura po Kukuljanovu. “Šušur va selu” oduševio je mještane, koji su svoje zvončare i njihove goste dočekivali puna srca i širom raširenih ruku. Na tri su “štacije” sudionici odmarali, uz okrjepu, iće i piće. 
 
Fešta u Domu kulture

Veliko finale bilo je u popodnevnim satima ispred Doma kulture Kukuljanovo, gdje je uz muziku i “čašicu razgovora” nastavljeno “druženje bez zvona”.

Kukuljanski su zvončari ove godine ugostili prve susjede- hreljinski “Čočman Express”, Crnoluške pesnike, Zametske zvončare i maškare i Griške krabunose, a na Kukuljanovo su iz Slovenije stigli Kurenti Demoni Ptuj i Klub Veseljakinj Draženci. 
 
Poziv grupama na 10. rođendan Kukuljanskih zvončara

Sljedeće godine Kukuljanski zvončari slave jubilej- 10. godina postojanja, a u planu je kako kažu velika povorka s još više sudionika i “vela fešta va selu” te pozivaju sve zvončarske skupine da im se pridruže i tako uveličaju prvo desetljeće kukuljanskih čuvara tradicije.