Bakar 26. siječanj 2019.

Zvončari i maškare oduševili razdragane Kukuljančane

Zvončari i maškare oduševili razdragane Kukuljančane

Osmo izdanje manifestacije “Zvona i kanat za bakarski kraj” na Kukuljanovu je danas okupilo oko 250 sudionika. Zvončari i maškare, raspoređeni u pet grupa, u tradicionalnoj su povorci prošetali Kukuljanovom, na oduševljenje razdraganih mještana.

Zvona i kanat ponovno su odjekivala Kukuljanovom, gdje je po predivnom vremenu danas održana 8. smotra “Zvona i kanat za bakarski kraj”. Iza Doma kulture Kukuljanovo okupilo se pet grupa s čak 250 zvončara i maškara.

“Želimo tu užancu zadržat va našen kraju. Volel bin da se i mladi uključe da vide ća znači maškarat se i nosit zvonci. Sako leto gremo naprvo, rivamo, borimo se i bilo bi nan drago da to opstane i da se vrnu maškare va naše selo”, poručio je Vanja Mičetić, predsjednik Kukuljanskih zvončara. 

“Najveća zahvala ide Kukuljanskim zvončarima koji čuvaju našu tradiciju, da naš bakarski kraj oživi svoje povijesne običaje jer oni su temelj naše budućnosti”, naglasio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, izrazivši želju da dogodine sudionici povorke od Kukuljanova prošeću do Bakra i tako povežu bakarski kraj.

Povorka predvođena domaćinima- Kukuljanskim zvončarima nakon okupljanja je krenula u obilazak Kukuljanova, na radost sjajno raspoloženih mještana, koji su sudionike, s okrjepom, dočekivali uz trasu. Uz domaćine ovogodišnju su tradicionalnu smotru uveličali brojni gosti: Griški krabunosi, Crnoluški pesnike, Čočman express te Zametski zvončari i maškare.

Nakon tri kilometra duge šetnje, malo iza 18 sati, sudionici su stigli na cilj kod Doma kulture Kukuljanovo, gdje se druženje nastavilo uz Trio Vox. 

8. “Zvona i kanat za bakarski kraj” Kukuljanski zvončari organizirali su uz pomoć Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra.