Čavle 22. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Kazalište Moruzgva na Grobniku otvorilo Festival teatra

Kazalište Moruzgva na Grobniku otvorilo Festival teatra
23. Festivala teatra Čavle- Omišalj počeo je u Kaštelu Grobnik uz predstavu “Ništa im neće bit“

Čast da otvori ovogodišnje - 23. izdanje Festivala teatra Čavle- Omišalj pripala je Kazalištu Moruzgva, koje je u Kaštel Grobnik stiglo s predstavom “Ništa im neće bit“. Sjajni Ecija Ojdanić i Fran Mašković publici su sinoć ispričali duhovitu ali i dirljivu priču o paru čiji brak, nakon odlaska djece iz roditeljskog doma, upada u krizu. 


Na samom početku okupljene su pozdravili direktorica TZO Čavle Rea Čargonja i programski voditelj Denis Redić te načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i zamjenica predsjednice Općinskog vijeća Općine Omišalj Adriana Dojčinović, koje su podigle festivalsku zastavu. Svečano otvorenje pjesmom je uveličao mladi Leon Pelčić.


Spomenimo kako su jučer i najmlađi već tradicionalno uživali u svojoj predstavi. Ove godine za mališane je bio zadužen Zakon teatar, koji je u čavjanski Dom kulture stigao s predstavom - "Pustolovina u mišjoj školi".

"Tko je ovdje lud" na Grobniku

Festival ove nedjelje seli u Omišalj, gdje će igrati komedija “Pračovjek”, glumca i redatelja Peđe Gvozdića, a na Grobnik vraća u utorak, kada će se publici predstaviti kazalište Planet Art s predstavom "Tko je ovdje lud".