Čavle 10. studeni 2022. Klaudio Vrančić

400 tisuća kuna rekordnom broju čavjanskih stipendista

400 tisuća kuna rekordnom broju čavjanskih stipendista
Za rekordan broj stipendista iz proračuna Općine Čavle godišnje će se izdvojiti oko 400 tisuća kuna

Općina Čavla nastavlja ulagati u mladost. Ove će školske, odnosno akademske godine, zahvaljujući danas potpisanim ugovorima, stipendije primati rekordan broj čavjanskih stipendista, njih čak 82. Svoje je potpise na ugovore o stipendiranju danas stavio 31 učenik, 36 studenata, 9 učenika deficitarnih zanimanja i 6 sportaša. 


“Stipendistica sam bila kroz sve godine u srednjoj školi, kao i na fakultetu. Općinske stipendije nam jako dobro dođu i puno nam pomažu”, poručila je Ines Vidović, studentica 6. godine Medicinskog fakulteta. 

“Ja sam prvi put stipendistica. Inače se bavim boćanjem. Jako nam dobro ide. Hrvatske smo prvakinje. A ova stipendija mi puno znači i jako će mi dobro doći”, rekla je Dora Fućak, koja je dobila sportsku stipendiju. 


Iz proračuna Općine Čavle za stipendije će se godišnje izdvojiti 400 tisuća kuna. Studenti će mjesečno primati 500 kuna, učenici i sportaši 400, dok učeničke stipendije za deficitarna zanimanja iznose 300 kuna.

“Ovo su nam uvijek najdraži ugovori za potpisati jer izravno pomažemo naše mlade i potičemo ih na izvrsnost. Ponosni smo na rekordan broj stipendista”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, čestitavši stipendistima te ih pozvavši da se volonterski uključe u različite projekte i tako doprinesu svojoj zajednici.


Čestitkama se pridružio i predsjednik Općinskog vijeća Norbert Mavrinac, koji je naglasio kako Odlukom Općinskog vijeća od ove godine stipendije mogu primati i studenti prve godine, kao i učenici deficitarna zanimanja koji upisuju prve razrede srednjih škola.