Čavle 9. kolovoz 2016.

Afrički blues na Grobniku 

Afrički blues na Grobniku 
Neobična senegalsko- kubansko- slovenska kombinacija, u drevnom je grobničkom kaštelu, atraktivnim nastupom kraju privela ovogodišnje izdanje najvećeg i najprestižnijeg hrvatskog blues festivala. 
 
9. Kastav blues festival, najveći i najprestižniji festival bluesa u Hrvatskoj, koji je nastao u čast  jednoga od najpoznatijih predstavnika tradicionalnoga bluesa- Philadelphia Jerryja Ricksa, završio je sinoć u jedinstvenom ambijentu starog frankopanskog kaštela u Gradu Grobniku. 
 
U posljednju je večer nekoliko stotina okupljenih gledatelja uveo jedan od naših najboljih gitarista, ujedno i umjetnički ravnatelj Kastav Blues Festivala, Damir Halilić- Hal. 
 
Za veliko festivalsko finale na Grobniku pobrinula se senegalsko- kubansko- slovenska kombinacija, koja je najavljivana kao jedna je od najvećih atrakcija ovogodišnjega Kastav Blues Festivala. Neobično društvo, koje su sačinjavali senegalska braća Guisse, kubanski multiinstrumentalist Lazar A. H. Zumeta i legendarni slovenski glazbenik Igor Leonardi, opravdalo je očekivanja. Potvrdila je to i grobnička publika koja nije štedjela dlanove. 
 
Afrički blues tako je po prvi, ali ako je suditi po svemu viđenom zasigurno ne i posljednji, puta gostovao na Kastav blues festivalu.
 
Ovogodišnji festival, koji se proteklih dana održavao u Kostreni, Matuljima, Kastvu, Viškovu i Čavlima, unatoč nešto skromnijem budžetu, ponovno se potvrdio kao pun pogodak. Stoga se u riječkom prstenu s nestrpljenjem očekuje sljedeća godina i jubilarni 10. Kastav blues.