Čavle 29. siječanj 2023. Klaudio Vrančić

Avio pistu najbrže pretrčali Josip Meštrić i Marina Juranić

Avio pistu najbrže pretrčali Josip Meštrić i Marina Juranić
6. kolo “Zimske lige u trčanju 22/23- Igor Malešević” danas se trčalo na Aerodromu Grobnik, a pistu su najbrže pretrčali Josip Meštrić i Marina Juranić

Oko 130 trkačica i trkača, profesionalaca i rekreativaca, jutros se okupilo na Aerodromu Grobnik, koji je ugostio 6. kolo “Zimske lige u trčanju 22/23- Igor Malešević”, što se održava u organizaciji Triatlon kluba Rival.


“Prvi put smo na Čavlima i Grobniku, a prvi smo puta i na nekom aerodromu. To je super prilika za test brzine trkača jer ovako dobre uvjete i ravnu stazu do sada nismo imali. Zahvalni smo Općini i Turističkoj zajednici što su nas ugostili”, rekao je Miroslav Marić, predsjednik Triatlon kluba Rival.

Trkačice i trkače pozdravila je direktorica Turističke zajednice općine Čavle Rea Čargonja, poželjevši im dobrodošlicu, kao i da čavjanska utrka postane tradicionalna. 


Start utrke bio je ispred hangara a trčalo se dva kruga po avio pisti, odnosno ukupno šest kilometara. U muškoj konkurenciji stazu je prvi pretrčao Josip Meštrić. Drugi je na cilj stigao Ivan Vuletić, a treći Bojan Ivošević. Kod ljepšeg spola najbrža je bila Marina Juranić, iza koje su na cilj stigle Nika Abramović i Iva Tomić Smojver. 


Još jedna od posebnosti današnjg kola “Zimske lige” bila je Memorijalna utrka u spomen na Igora Stipaničića. Nagrađeni su tako najbrže sudionici stariji od 60 godina. Zlata su osvojili Nenad Šimčić i Anita Zovko, srebra Goran Protega i Marija Saršon, a bronce Nedžib Begić i Katica Jolić Baradić.


Sljedeće kolo zimske lige trči se 12. veljače u Rijeci, kada je na rasporedu Carnival run na Molo Longu, a natjecanje će završiti utrkom u Kostreni, 18. veljače.