Čavle 4. travanj 2017.

Bajrić i Čančarević 3. na turniru Targa d'Oro

Bajrić i Čančarević 3. na turniru Targa d'Oro
Boćarice Čavle ŠB, Carrolina Bajrić i Tea Čančarević, osvojile su sjajno 3. mjesto na tradicionalnom međunarodnom turiru Targa d’Oro, održanom u talijanskom Allasiu. 

Talijanski Alassio proteklog je vikenda, u sklopu međunarodnog turnira Targa d'Oro, ugostio više od 1300 boćarica i boćara, koji su se natjecali u tri kategorije.

Po prvi puta na turniru je nastupila i jedna ženska ekipa iz naše zemlje. Boje Hrvatske branile su Tea Čančarević i Carrolina Bajrić, članice Čavle ŠB, koje su nastupile u konkurenciji 32 ženska para iz Italije, Francuske i Hrvatske. 

Prvog su dana boćarice Čavle ŠB uvjerljivo, s dvije pobjede, prošle grupu. Izvrsni rezultati nastavili su se i dan kasnije, kada su o osmini finala, s 11:10, pobijedile domaći par, koji nastupa u finalu ovogodišnje završnice talijanskog prvenstva. Četvrtfinale je, nakon dramatične završnice, donijelo novo slavlje Hrvatica

“Naše cure su nakon odličnog starta i vodstva 8:2 upale u krizu i dovele završnicu utakmice u pitanje. Tri minute prije kraja Tea pogotkom balina s predzadnjom boćom spašava vodstvo od 10:9 što se pokazalo ključnim za pobjedu, a u zadnjem bacanju Carrolina valja dvije boće u 50 cm i veselje je moglo početi,” rekao je Dean Klarić, trener boćarica Čavle ŠB.

Polufinale u prepunoj dvorani pred gotovo 1500 gledatelja impresioniranim je boćaricama Čavle ŠB donijelo poraz 13:4. No, brončano je odličje stiglo na Grobnik.

“Fantastičan doživljaj, ambijent i neprocjenjivo iskustvo za naše cure, ja im čestitam od srca na sjajnom rezultatu,” zaključio je Klarić.