Čavle 4. srpanj 2016.

“Bel cantom u kaštelu” otvoren Festival Grobnik

“Bel cantom u kaštelu” otvoren Festival Grobnik
U intimnom ugođaju atraktivne Sokolane u Gradu Grobniku održana je prva večer ovogodišnjeg Festivala Grobnik, pod nazivom “Bel canto u kaštelu”. Publici su se predstavile sopranistice Kristina Kolar i Vanja Zelčić.

Riječkoj i međunarodnoj publici dobro poznate sopranistice Kristina Kolar i Vanja Zelčić, koje je na klaviru pratio pijanist Vladimir Babin, otvorile su Festival Grobnik 2016. Iako je uz Kristinu Kolar bio najavljen nastup Roberta Kolara isti je morao biti otkazan zbog bolesti. 

No, unatoč promjeni izvođača publika je u jedinstvenom ambijentu grobničkog kaštela sinoć uživala u nekima od najljepših opernih arija. Dio programa bio je posvećen skladatelju Ivanu pl. Zajcu te arijama iz opere »Nikola Šubić Zrinski«.


Japansko- slovenski duo za kraj

Druga festivalska večer na rasporedu je sljedeće nedjelje (10.07) kada će se publici u grobničkom kaštelu predstaviti japanska violinistica Moeko Sugiura i slovenski gitarist Nejc Kuhar. 

Duo je suradnju započeo 2012. godine izvođenjem barokne glazbe u Beču, gdje su oboje završili svoje studije. Nastupali su u mnogim europskim prijestolnicama i osvojili brojne nagrade. Izvest će autorska djela Nejca Kuhara, Paganinijevu sonatu za gitaru i violinu te Piazzollino djelo Povijest tanga. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan. 

Festival Grobnik, koji je ove godine dočekao svoje 6. izdanje, organizira Glazbena udruga “Contemporanea”. Festival je namijenjen komornim sastavima, a posebno njeguje klasičnu i autorsku glazbu.

Komentari