Čavle 9. prosinac 2018.

Besplatne wifi zone uskoro na Čavlima

Besplatne wifi zone uskoro na Čavlima
Grobničani će uskoro dobiti zone besplatnog interneta. Naime, Općini Čavle na europskom su natječaju dodijeljena sredstva za postavljanje javnih pristupnih točaka bežičnom internetu.  
 
Općina Čavle jedna je od 224 jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj, kojima su, kroz program “Wifi4EU”, dodijeljena europska sredstva za nabavku najsuvremenije opreme za wifi pristupne točke. 
 
Gradovima i Općinama dodijeljeno je po 15 tisuća eura (oko 110 tisuća kuna) za postavljanje besplatnog interneta na javnim površinama, a na natječaj se prijavilo čak 366 hrvatskih jedinica lokalne samouprave. 
 
Na području općine Čavle, na radost mještana i posjetitelja, uskoro će se tako pojaviti besplatne wifi zone, ali još uvijek nije poznato na kojim će se lokacijama postaviti pristupne točaka bežičnom internetu. No, sigrurno je da će se raditi o javnim prostorima, kao što su: parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice i zdravstvene ustanove.
 
Dodijeljena sredstva namijenjena su za troškove opreme i postavljanje pristupnih točaka bežičnom internetu, dok će Gradovi i Općine snositi troškove interneta i održavanja opreme, kroz najmanje tri godine.