Čavle 23. svibanj 2019.

Čavjanski DVD dobio novo vatrogasno vozilo

Čavjanski DVD dobio novo vatrogasno vozilo

Novo vatrogasno vozilo, vrijedno oko pola milijuna kuna, svečano je uručeno DVD- u Čavle. Lako navalno vozilo opremljeno je za manje tehničke intervencije i gašenje početnih požara. 

Vozni park Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čavle od danas je bogatiji za novo lako navalno vozilo. Mitsubishi L200 s pogonom na sva četiri kotača nadogradila je hrvatska tvrtka Flammifer, koja je vozilo opremila za manje tehničke intervencije i gašenje početnih požara. 

“Novo vozilo u potpunosti zadovoljava naše potrebe sukladno planu zaštite od požara. Staro vozilo sličnih namjena smo morali rashodovati jer vatrogastvo danas nije što je bilo unatrag trideset godina. Moramo pratiti nove tehnologije i standarde. Novo vozilo ima sve potrebne pumpe, cijevi, rezervoare i aparate koji su za današnje vatrogastvo osnovna oprema tako da smo spremni za početak sezone požara”, poručio je Perica Prpić, predsjednik DVD- a Čavle, zahvalivši Općini Čavle. 

Najveći dio od oko pola milijuna kuna, kolika je cijena novog vatrogasnog vozila čavjanskog DVD- a, osigurala je Općina Čavle. 

“Činjenica je da je za nas ovo veliki dan jer nakon dvije godine san naših vatrogasce se je ostvario. Općina je slušala njihove potrebe. Činjenica je da je DVD Čavle jedno od naših najstarijih društava i da je od početka, uz osnovnu djelatnost, aktivno sudjelovalo u svim našim manifestacijama. Nikada ih nismo uzimali zdravo za gotovo“, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, koja je vatrogascima predala ključ vozila. 

Zapovjednik DVD- a Čavle Marin Zaharija okupljene je upoznao s tehničkim karakteristikama novog vatrogasnog vozila, izrazivši zadovoljstvo i zahvalnost, ali i poručivši mladima da se učlane u čavjanski DVD.