Čavle 9. travanj 2021.

Čavjanski umirovljenici dobivaju svoj klub u Bajčevu selu 

Čavjanski umirovljenici dobivaju svoj klub u Bajčevu selu 

Na bivšem boćarskom igralištu u Bajčevu selu uredit će se novi prostori za klub Udruge umirovljenika Općine Čavle.

Moderni prostor će, uz dosadašnju prostoriju u Domu kulture, moći koristiti svi umirovljenici s područja općine, kao prostor za dnevni boravak, druženje, sport, edukativne radionice i zabavu. 


Riječ je o investiciji vrijednoj 500 tisuća kuna, a iz Ministarstva regionalnog razvoja i Programa podrške brdsko- planinskom području projekt, čiji je nositelj Općina Čavle, je dobio bespovratnih 150 tisuća kuna.

Prva faza uključuje izradu projekta. Dobivena je građevinska dozvola za zatvaranje dosad samo natkrivenog dijela, napravit će se novi krov i fasada, urediti i opremiti unutrašnjost. Druga faza uključivala bi opremanje prostora, nabavku namještaja, informatičke opreme, sustava grijanja i hlađenja, ali i kupnja vozila te zaposlenje jedne osobe koja bi taj klub vodila. Za ovu fazu Općina Čavle u partnerstvu s Udrugom umirovljenika Čavle i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje prijavila je projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna na ITU program- Integrirana teritorijalna ulaganja. 


Klub će imati dvije prostorije i sanitarni čvor na 65 četvornih metara zatvorenog prostora te 20 četvornih metara prostora za spremište. Prostor joga, dijelom će ostati za boćanje, a dio će se urediti u park s klupicama.

“Veseli nas podrška projektu iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije. Ovo je projekt kojim se počinju oživljavati sadržaji za slobodno vrijeme umirovljenika koji i dalje žele biti aktivni. Krećemo u realizaciju prve faze projekta, a to je uređenje prostora, a nadamo se i pozitivnom rješenju druge faze koja bi nam omogućila nove sadržaje i brojnu opremu te automobil za lakše funkcioniranje kluba. Želja nam je da naši umirovljenici dobiju jedan lijepi dnevni boravak gdje se mogu naći, popričati, zabaviti uz karte, čunanje ili boće. Organizirat ćemo im i razne edukativne radionice i predavanja, ali i izlete i natjecanja. Ovaj prostor koji sad nemam nikakvu funkciju, postat će mjesto susreta, druženja naših umirovljenika gdje će sve imati na jednom mjestu”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.      

Komentari