Čavle 29. ožujak 2021.

Čavjanskim umirovljenicima 800 uskrsnih paketa

Čavjanskim umirovljenicima 800 uskrsnih paketa
Čak 800 uskrsnih paketa dostavljeno je čavjanskim umirovljenicima, a Općina Čavle mnogim je projektima okrenuta prema potrebama starijih sumještana

Tijekom subote osam stotina umirovljenika s područja općine Čavle, starijih od 70 godina, dobilo je prigodne poklon pakete na svoj kućni prag, koje je osigurala Općina Čavle. 

“To je običaj koji njegujemo već dugi niz godina. Korona pandemija je prošle godine za Uskrs tradiciju prekinula, a od Božića i utjecala na promjenu načina dostave paketa. Sada to umjesto članica Udruge umirovljenika obavlja dostavna služba, a sve kako bismo izbjegli okupljanja i kako ne bismo dovodili naše starije sumještane u opasnost od zaraze virusom”, pojasnila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić. 

Uskrsni paketi sastoje se od uskršnje pince, rolane šunke, keksa, kave, čaja i soka te dekorativnog kuhinjskog ukrasa.


“Dragi umirovljenici, pred nama je Uskrs, vrijeme nade i vjere u bolju budućnost. Pandemija nam svakodnevno pokazuje koliko smo nemoćni pred višom silom. Izgleda da se ovog virusa nećemo brzo riješiti i da moramo naučiti živjeti s njime. Najvažnije je sačuvati zdravlje i živote ljudi. Sve drugo moramo tome podrediti. Svjesni smo da su mnogi od vas usamljeni i bolesni, upravo zato sad više nego ikad mislimo na vas“, poručila je načelnica Cvitan Polić umirovljenicima u uskrsnoj čestitki.  

Pomoću europskih fondova Općina Čavle osigurat će usluge poput pomoći u kući, aktivnosti poput vježbi na otvorenom, vođene izlete u prirodu, radionice o zdravlju i prehrani. Nastavlja se i s organizacijom specijalističkih pregleda te novčanih pomoći za one s nižim primanjima.


“Uskoro kreće gradnja i opremanje novog prostora za Klub umirovljenika u Bajcima koji će našim umirovljenicima svakodnevno biti na raspolaganju. Potpisali smo i ugovor o izgradnji kapitalnog projekta- Doma za starije osobe Prsten i to zajedno s Primorsko-goranskom županijom te drugim općinama i gradom iz riječkog prstena, a nalazit će se u zgradi bivše vojarne u Klani”, naglasila je načelnica ističući da je briga za noniće i none, mame i tate jedan od najvažnijih zadataka Općine Čavle. 

“Neka Uskrs u vaše domove i srca donese mir, sreću i nadu da nam sutra ipak donosi vedrije dane”, poručila je načelnica Ivana Cvitan Polić čestitajući Uskrs. 

Komentari