Čavle 29. travanj 2023. Klaudio Vrančić

Craft pive u hektolitrima tekle drevnim Kaštelom Grobnik

Craft pive u hektolitrima tekle drevnim Kaštelom Grobnik

Brojni posjetitelji u jedinstvenom ambijentu drevnog grobničkog kaštela uživali u craft pivama i grobničkim specijalitetima

Grobnički kaštel danas je peti puta poslužio kao nenadmašna kulisa za popularnu pivsku feštu- “Craft Fest Grobnik”. Prepoznali su to i brojni pivoljupci, koji su u popodnevnim satima “hodočastili” u Grad Grobnik. 


A svojim su ih tekućim delicijama ove godine posluživali “krafteri” iz pet craft pivovara i to: Drivenik Brewery, King’s Brew, Paliska Brewery, Pivovara Međimurski lepi dečki, Pivovara Morčić i Pivovara Podrum. 


Da se ne pije u tišini pobrinuli su se dečki okupljeni u sastavu “Old School Band”, a za “temelje” se je pobrinula ekipa iz Palentara, koji je i organizator “Craft Festa Grobnik”. Za posjetitelje su skuhali grobnički specijalitet- palentu kompiricu, a na meniju su se našli i sir, kobasice, kupus pa čak i ćevapčići.


Svoje su specijalitete gostima ponudili i OPG Frankulin te Udruga Vidov san, a spomenuti treba i kako su se okupljenima u kaštelu pridružili brojni šetači, koji su nešto ranije danas krenuli “hodeć do Grada Grobnika”.


5. "Craft Fest Grobnik" dio je bogatog programa "Proljeće na Čavji 2023", a ujedno i sjajan uvod u “Filipju”, blagdan sv. Filipa i Jakova.