Čavle 19. travanj 2019.

“Dan vina i pršuta” 1. svibnja u grobničkom Kaštelu

 “Dan vina i pršuta” 1. svibnja u grobničkom Kaštelu
Četrdesetak vinara iz svih krajeva Hrvatske 1. svibnja će u predivnom ambijentu drevnog grobničkog Kaštela predstaviti svoja vina. Posjetitelje će na Grobniku, uz eno i gastro ponudu, dočekati zabavno- glazbeni program te bogata sajamska ponuda. 

Na Međunarodni praznik rada, Grobnik će biti omiljeno odredište svih zaljubljenika u dobru kapljicu i sjajnu zabavu. “Dan vina i pršuta” u grobničkom će Kaštelu okupiti oko četrdeset vinara, koji će predstaviti svoja vina. A na Grobnišćinu prvog dana svibnja stižu ponajbolji hrvatski vinari, od Istre do Slavonije, od Kvarnera do Dalmacije, pa će Kaštel biti pravi mali raj za “vinoljupce”. 


Vrijedni članovi Udruge Palentar i ove godine kuhati nezaobilazni palentu kompiricu, a posjetitelji će imati jedinstvenu priliku vidjeti kako nadaleko poznati grobnički specijalitet paše s finim pršutom. 

Sjajnu eno i gastro ponudu zaokružit će šaroliki sajam domaćih proizvoda, rukotvorina i suvenira, koji je, zajedno s pratećim zabavno- glazbenim programom, jamstvo dobre zabave 1. svibnja u Kaštelu Grada Grobnika. 


“Dan vina i pršuta” u grobničkom Kaštelu organizira Udruga Palentar, uz pomoć Općine Čavle, Turističke zajednice Općine Čavle i Caffe bara Castrum.