Čavle 30. travanj 2019.

“Dan vina i pršuta” uz bogat program Filipje 2019. 

“Dan vina i pršuta” uz bogat program Filipje 2019. 

Prvog dana svibnja, točno u podne, drevnim će frankopanskim Kaštelom Grada Grobnika poteći ponajbolja hrvatska vina. “Dan vina i pršuta” dio je bogatog programa proslave “Filipje 2019.”

Pedesetak ponajboljih hrvatskih vinara iz svih krajeva lijepe naše te gosti iz Makedonije sutra će se na Grobniku predstaviti na “Danu vina i pršuta”. Predivni će grobnički Kaštel na jedan dan postati pravi raj za sve ljubitelje dobre kapljice.


Vinarima će se u Gradu Grobniku pridružiti i proizvođači suhomesnatih proizvoda iz Istre i Slavonije. Posjetitelji će tako imati priliku provjeriti kako se izvrsna vina stapaju s nagrađivanim istrijanskim pršutom i slavonskim suhomesnatim delicijama. Izostati dakako neće ni nadaleko poznati grobnički specijalitet- palenta kompirica. 

Prvosvibanjske budnice Spinčićeve muzike

“Dan vina i pršuta” u starom će frankopanskom kaštelu uveličati i sami krčki knezovi, dok će u zabavnom dijelu programa nastupiti: KUD Zvir iz Jelenja, Plesni centar Sirius i Ženski zbor Korezin.


Šarolik program u Kaštelu upotpunit će bogata sajamska ponuda, Zeleni stol udruge Vidov san i turnir u pljočkanju, a spomenuti svakako treba i nezaobilaznu Spinčićevu muziku, koja će u jutarnjim satima “razbuditi” općinu. Prvosvibanjske budnice na Čavlima će se čuti u 9 sati, na Krenovcu pola sata kasnije, a pod Kaštelom u 10 sati. 

Hodeć do Grada Grobnika

Brojni će posjetitelji i ove godine prošetati od Čavala do Grada Grobnika. Atraktivna besplatna šetnja “Hodeć do Grada Grobnika”, u organizaciji Turističke zajednice Općine Čavle kreće u 9 sati od Doma kulture. Šetači će proći starim putevima pokraj napuštenog sela Matelci i imanja Frankulin te stići u Kaštel gdje im je osiguran ručak. 


“Filipju 2019.” zajedničkim snagama organiziraju Općina Čavle, Turistička zajednica Općine Čavle, Udruga Palentar i KD Čavle.