Čavle 11. prosinac 2016.

Danielu Šimeku punoljetna Grobnička skala

Danielu Šimeku punoljetna Grobnička skala
“Ti si pjesma va meni” i Danijel Šimek s 93 su glasa publike slavili na 18. Grobničkoj skali. Cristina Lubiana osvojila je žiri i putuje na Splitski festival, dok će u Krapinu, zahvaljujući najboljoj interpretaciji, Ana Zorić.

Daniel Šimek je na samom kraju punoljetne Grobničke skale, održane sinoć u Domu kulture na Čavlima, još jednom otpjevao skladbu “Ti si pjesma va meni”. Ponovnu je, pobjedničku, izvedbu Šimeku osigurala publika, koja je upravo njegovoj pjesmi dala najviše glasova, čak 93. 

Sa 77 glasova publike drugo mjesto osvojio je Dominik Zorić s pjesmom “kad te bušne Grobničan”. Samo tri glasa manje (74) dobila je trećeplasirana pjesma “Procvitala suva grana”, koju izvodi Klapa Flumen. 

Cristina Lubiana najbolja po mišljenju žirija

“Na tvojen pragu” i Cristina Lubiana bili su najbolji po mišljenju stručnog žirija, a ista je pjesma nagrađena i jednom od dvije nagrada za najbolju interpretaciju, zahvaljujući čemu će Cristina nastupiti na Festivalu zabavne glazbe Split.

Drugu je nagradu stručni žiri dodijelio Andrini Frleti za pjesmu “Žeja jubavi”, dok je treću nagradu žirija dobila Lorenza Anna Puhar s pjesmom “Jesenska balada.

18. je skala tako dala 19 novih skladbi te se još jednom potvrdila kao jedinstveni festival koji otvara vrata svijeta glazbe talentiranim mladim izvođačima, kojih u našem kraju ne nedostaje.
 
Ani Zorić nagrada za najbolju interpretaciju

Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je pjesma “Kolori moje ljubavi”, koju je izvela Ana Zorić. Ona će braniti boje našeg kraja na Festivalu Kajkavskih popevki u Krapini.

Pjesma “Na tvojen pragu” niz je nagrada kompletirala onom za najbolji aranžman, koji potpisuje Robert Funčić.

Nagradu “Lapiš”, za najbolji tekst, koju dodjeljuju Radio Rijeka, Kanal Ri i Novi list, dobila je skladba “Vešča z mokremi krili”, autorice Senke Laginje.

Nagrada medijskih pokrovitelja dodijeljena je izvođačici Veroniki Kamenar za pjesmu “Ni me briga”.

Nagradu za najbolje primijenjenu tradicionalnu glazbu, koju dodjeljuje Radio Istra, dobila je pjesma “Kada buden”. Izvela ju je Sabrina Ritoša.

Nagradu “More”, za najbolju pjesmu na temu mora i pomoraca, koju dodjeljuje Pomorski radio Bakar dobila je pjesma “Blagoslov barke”, autora teksta Daniela Načinovića, a izvela ju je Nina Fakin.

“Na Kvarneru mi je se” proglašena je najizvođenijom pjesmom s prošlogodišnje skale. Izvođaču Dominiku Zoretiću nagradu je dodijelio Radio Otok Krk.


Antonio Šalov pobjednik kviza

U iščekivanju rezultata publika je uživala u velikom finalu "Kviza znanja Gdje sam- tko sam", što ga katedra uspješno provodi već šestu godinu. 

Prvi puta u finalu su se susreli učenici iste škole- OŠ Jelenje- Dražice i to Lana Crnković, učenica 5. razreda i Antonio Šalov, učenik 8. razreda. 

Lana i Antonio na opće su oduševljenje publike pokazali zavidno znanje, odgovarajući na pitanja na koje je malo tko u gledalištu znao odgovor. Na samom kraju uspješniji je ipak bio Antonio, koji je osvojio pet tisuća kuna.

Da Lana kući ne ode praznih ruku pobrinula se Općina Čavle. Zamjenica općinskog načelnika Ivana Cvitan Polić uručila joj je nagradu u iznosu od dvije i pol tisuće kuna.

Komentari