Čavle 6. srpanj 2024. Klaudio Vrančić

Deset zborova zapjevalo Grobničanima, Vlasti u spomen

 Deset zborova zapjevalo Grobničanima, Vlasti u spomen
U predivnom ambijentu grobničkog kaštela pred brojnom publikom zapjevalo je deset zborova

Nakon što je prošle godine u listopadu, na rođendan pokojne Vlaste Juretić, održan prvi Susret pjevačkih zborova Veliki Castrum, događanje je već ovog ljeta dočekalo svoje drugo izdanje. 


U predivnom ambijentu starog grobničkog kaštela u sjećanje na Vlastu sinoć je zapjevalo deset zborova. Susret su otvorili domaćini -  Mješoviti pjevački zbor “Castrum”, a potom su Grobničanima zapjevali: MPZ “Halubjan” s Viškova, ŽPZ “Sloga” s Hreljina, HPD “Tomislav” iz slavonskog Cernika, HGD “Zvijezda Danica” iz Kraljevice, MPZ “Drenova” i MPZ “Matko Laginja” iz Klane, ŽPZ “Učka” iz Matulja, Coro san Martino di Tapogliano, KUD “Lovor” iz Lovrana i MPZ Gimpl iz Ravne Gore. 


U emotivnom velikom finalu, na oduševljenje brojnih okupljenih, zborovi su još jednom zajedno zapjevali Vlastine najpopularnije i mnogima najdraže skladbe - “Vilo moja” i neslužbenu grobničku himnu - “Tu je jubav moja”. 


Drugi Susret pjevačkih zborova Veliki Castrum organizirali su Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine i MPZ “Castrum”, uz pokroviteljstvo Općine Čavle, Primorsko-goranske županije i čavjanske Turističke zajednice.