Čavle 13. veljača 2018.

Emotivni oproštaj od “dondolanja” za kraj mesopusta

Emotivni oproštaj od “dondolanja” za kraj mesopusta
Grobnički dondolaši danas su “obahajanjen” općine Čavle kraju priveli mesopusna događanja. Na radost okupljenih mještana u večernjim su satima stigli iza Doma kulture, gdje su se emotivno oprostili od Davora Gržetića, koji odlazi u zasluženu dondolašku mirovinu.

Kao i toliko puta do sada grobnički su dondolaši večeras zatvorili mesopust. Kao i toliko puta do sada bučno je dondolaško kolo razgalilo srca okupljenih mještana. Kao i toliko puta do sada…

Uobičajena je to rutina, stara užanca, kojom dondolaši kraju privode peto godišnje doba. No, na samom kraju, umjesto razilaženja pedesetak dondolaša rasporedilo se u krug na platou iza Doma kulture, a jedan od njih- šezdeset i petogodišnji Davor Gržetić krenuo je u dirljivi oproštaj od “braće po zvonu”.

Nakon što se emotivni Gržetić pozdravio s kolegama i simbolično “vratio” žuntu dondolaši su mu uzvratili kako najbolje znaju. Zvona su, njemu u čast, zazvonila posljednji puta ovog mesopusta, a u dondolašku penziju ispratio ga je i veliki pljesak okupljenih Grobničana.