Čavle 22. svibanj 2019.

Festival sportske rekreacije u lipnju na Platku

Festival sportske rekreacije u lipnju na Platku
Festival sportske rekreacije, tradicionalno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život, jedno od najatraktivnijih i najposjećenijih događanja ove vrste, u lipnju će se održati na Platku. 

U organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko- goranske županije, uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju "Gorovo", 8. će lipnja na posjetitelje na Platku dočekati brojni atraktivni sadržaji.

Sve počinje već od 9 sati ujutro kada će se zainteresirani za sudjelovanje u raznim programima moći prijaviti, a nakon što se u 10 sati i svečano otvori festival, krenut će aktivan dan u prirodi. Tako će od 10:30 sati, u organizaciji KŠR Gorovo, započeti olimpijada umirovljenika koji će se natjecati i zabaviti kroz bacanje kolutova, pikado, gađanje lukom i strijelom i druge zanimljive aktivnosti. U isto vrijeme, također u organizaciji KŠR Gorovo, započet će program kretanja u prirodi namijenjen učenicima osnovnih škola i osobama s invaliditetom, a instruktor Ivica Pađen održat će i program Yoge. 

U 10:40 sati startat će program nordijskog hodanja i pješačenja i to u organizaciji KŠR Gorovo koji je pripremio dvije rute: prvu na relaciji Platak- Radeševo- Platak (srednje teška staza, cca 2 h hoda) i drugu koja će se kretati trim stazom (lagana staza, cca 45 minuta hoda). Posebno je zanimljivo da će se u ovaj program uključiti i "ploggeri", sudionici koji tijekom hoda sakupljaju otpad te tako pokazuju i jaku ekološku svijest. 


U vrijeme kretanja programa hodanja započet će i sportski turniri i to u: boćanju (otvorena kategorija), malom rukometu (kategorije do 10 godina te od 10- 12 godina starosti), u nogometu 3x3 ( djeca do 10 godina te od 11 do 14 godina starosti, kao i otvorenoj kategoriji te obiteljskoj kategoriji koja podrazumijeva sudjelovanje jednog roditelja uz dvoje djece), STK Opatija organizira turnir u stolnom tenisu (otvorena kategorija), a DŠR Kvarner turnir u odbojci na pijesku (otvorena i mješovita kategorija).

Nekoliko minuta kasnije, točnije u 10:45, starta i mini cross za djecu (atletska igraonica) i to u organizaciji AK Kvarner, dok u 11 sati starta "Off Road Duathlon Platak", utrka koju organizira BK Grobnik, a koja se sastoji od natjecanja na biciklističkoj stazi dužine 28 km uz 430 m visinske razlike te trkačke staze duge 6 km sa 100 m visinske razlike. Natjecatelji se bore za bodove prvenstva PGŽ, a natječu se u kategorijama: muškarci pojedinačno, žene pojedinačno, muški parovi, ženski parovi te mješoviti parovi. Organizator je pripremio i lijepe nagrade, a napominjemo da se za utrku prijave primaju od 9:00 do 10:30, uz kotizaciju od 80 kn koja podrazumijeva i okrjepu te ručak.

U 11:10 kreće i cross za djecu (cicibani i limači), a 5 minuta kasnije i program "Vježbajmo zajedno”- Body Harmony Dance, kojeg predvodi instruktorica Romina Muškardin. Točno u podne krenut će i program pilatesa pod vodstvom instruktorice Milene Obradović Konjevoda. 


U 12:15 starta mini cross djece i roditelja (atletska igraonica), a u 12:30 štafeta djece i roditelja (cicibani i limači). Zanimljiv će sudionicima i publici svakako biti i 3. Kup Platka u tubingu koji, u organizaciji KŠR Gorovo, starta u 12:40 i zasigurno će donijeti puno zabave i smijeha koje redovno prati spuštanje na kolutovima. Ništa manje zanimljivija neće biti ni utrka vlasnika pasa sa svojim kućnim ljubimcima koja starta u 13 sati, a u 13:15 započinje i "Žmergova utrka romobila", natjecanje u organizaciji Udruge Žmergo.

Ovaj zanimljivi dan u prirodi nastavit će se proglašenjem najuspješnijih s početkom u 14 sati, a završiti uz DJ Vedrana i Retro Party koji će veselim notama rasplesati Platak i to sve do 15:30, kada će festival službeno i završiti. Naravno, uz sve navedeno još je puno popratnih aktivnosti pa će tako svi zainteresirani moći sami sebi izraditi smoothie putem "Smoothie Bike- a", sudjelovati u streličarstvu kojeg organizira SK Ajkule, igrati badminton, pogledati prezentaciju dresure policijskih pasa, jahati konje i to u programu za obitelji te terapijskom jahanju za osobe s invaliditetom, prošetati psa iz azila, provjeriti svoje zdravlje u "Zdravom kutku" Društva Crvenog križa PGŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ali i uživati u gastro ponudi BK Grobnik. 

Napomenimo da se za sve aktivnosti (osim jahanja i aktivnosti u organizaciji BK Grobnik) plaća simbolična kotizacija od 10 kn te da će program voditi popularni Josip Krmpotić.