Čavle 19. lipanj 2024. K.V.

Festival teatra Grobničanima nudi tri besplatne predstave

Festival teatra Grobničanima nudi tri besplatne predstave

Šest intrigantnih predstava i mnogo odličnih glumaca na programu 23. Festivala teatra Čavle-Omišalj od 21.- 28. lipnja. Ususret Festivalu i predstava za djecu, a svi programi su besplatni.

Već dvadeset i tri godine Grad Grobnik i Omišalj domaćini su zajedničke kulturne manifestacije Festivala teatra Omišalj-Čavle, koji na ove dvije destinacije donosi poznate glumce i odlične predstave različitih žanrova. 

Predstave će se izvoditi naizmjence od 21. do 28. lipnja, s početkom u 21 sat i to u prostoru drevnog Kaštela Grobnik i na trgu Prikešte u Omišlju, a u slučaju kiše i lošeg vremena predstave će se igrati u Domu kulture Čavle, odnosno u Društvenom domu u Omišlju.

Festival financiraju Općine Čavle i Omišalj, uz podršku njihovih turističkih zajednica. Programski voditelj je Denis Redić. Ove godine će otvorenje Festivala biti u petak, 21. lipnja u Kaštelu Grada Grobnika, a zatvaranje sedam dana kasnije, 28. lipnja na trgu Prikešte u Omišlju.

Festival ima ocjenjivački karakter. Publika bira najbolju predstavu a ocjenjivački sud u sastavu Višnja Višnjić Karković, Bogdana Čiča i Robert Zaharija bira najbolju glavnu mušku i žensku  ulogu, najbolje  redateljsko ostvarenje te najbolju predstavu u cjelini.

Dječja predstava ususret Festivalu 

Ususret Festivalu, na inicijativu organizatora Općina Čavle i Omišalj, a s ciljem da se djeci približi kazalište te ih dodatno senzibilizira spram tradicije održavanja festivala, održavaju se i predstave za djecu. Ove godine, 21. lipnja u Domu kulture Čavle gostuje predstava “Pustolovina u mišjoj školi“ popularni naslov Đeronima Stiltona u produkciji Zakon teatra.

Tri predstave na Čavlima

U petak, 21. lipnja u Kaštelu Grada Grobnika u 21 sat službeno je otvorenje festivala s predstavom “Ništa im neće bit“ u produkciji kazališta Moruzgva. Ova sjajna predstava u izvedbi Ecije Ojdanić i Frana Maškovića govori o prosječnoj obitelji u kojoj živi jedan dug brak, jedna zabrinuta majka, jedan slobodouman otac i na kraju dana, jedna dugogodišnja ljubav pred krizom.


U utorak, 25.6. u Kaštelu Grada Grobnika u 21 sat gostuje kazalište Planet Art s predstavom “Tko je ovdje lud“ u izvedbi Marka Torjanca i Natalije Đorđević. Iščekujući skoru kataklizmu, naši protagonisti traže utočište u klinici Eden, a nas puštaju kući s pitanjem s koje strane ludila mi odabiremo biti.


U četvrtak, 27.6. u Kaštelu Grada Grobnika gostuje Enio Meštrović- Ričard sa svojom predstavom “Oči u oči zgospod'nom“. Radnja predstave govori o uzvišenom trenutku smrti, kada glavni lik, svima dobro poznati Ričard, dolazi kod sv. Petra na suočavanje s Bogom raspravljajući o svojim životnim grijesima. Monolozi sadrže obilje brutalnih, vulgarnih komentara te je na publici 18 + da spozna istinsku poruku.