Čavle 12. travanj 2022.

Frankopanski Uskrs u kaštelu uz 15 metarsko iznenađenje

Frankopanski Uskrs u kaštelu uz 15 metarsko iznenađenje
Uskrsni ponedjeljak donosi jedinstveno događanje u Gradu Grobniku- “Frankopanski Uskrs u kaštelu”

Nakon uspješnog “Grobničkog frankopanskog adventa” Grad Grobnik će u svom Kaštelu biti domaćinom još jednog jedinstvenog događanja- “Frankopanskog Uskrsa u kaštelu”, koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, s početkom u 14 sati.

Bit će to doista posebno događanje koje će započeti otvaranjem vrata kaštela u 14 sati. U u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kaštela kojem će posebnu draž dati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika, dugačak čak 15 metara, koji će se svečano rezati u 14:30 sati na jedinstven način. 


Organizatori Općina Čavle i TZO Čavle najavljuju posebnog gosta koji će biti dio ovog svečanog čina i koji će se družiti te fotografirati s posjetiteljima, što će cijelom događanju dati na dodatnoj atraktivnosti- glumca Paška Vukasovića, popularnog Krivomira iz hit serije Mrkomir I, koja je snimana i u samom Kaštelu Grada Grobnika. Krivomir će tako napokon “zasjesti na vlast”.

Nakon svečanog rezanja šišera uslijedit će i njegova podjela, a uz ovu uskrsnu slasticu domaćini će podijeliti i 200 komada posebnih frankopanskih pisanica ekskluzivno pripremljenih za ovaj dan.


Za najmlađe je, s početkom u 15 sati, spremna i atraktivna potraga za zmajevim jajima, te će tako vođeni zagonetkama animatora u kaštelu potražiti skrivena jaja nakon što svatko od njih “preuzme titulu kneza ili kneginje od Kaštela”.

Cijelo događanje imat će i glazbenu kulisu koju će stvarati izvrsna Klapa Baladur, a posjetitelje će dočekati i prigodna ugostiteljska ponuda. 

Frankopanski Uskrs u Kaštelu završit će u 18 sati i tako će se spustiti zastor na uskrsna događanja, koja će Grobničankama i Grobničanima te njihovim gostima ponuditi još jednu originalnu i atraktivnu manifestaciju.