Čavle 29. ožujak 2021.

Gotovo 2,7 mil. kuna u čavjanski vodovod i kanalizaciju 

Gotovo 2,7 mil. kuna u čavjanski vodovod i kanalizaciju 

Velika investicija s ciljem poboljšanja komunalne infrastrukture odvija se području Hrastenice. Boćarski dom spaja se na kanalizacijski sustav, a postavlja se i novi vodovodni ogranak. 

Riječ je o zahtjevnom i skupom projektu zbog konfiguracije terena. Naime, spajanje na kanalizacijski sustav omogućit će se gradnjom crpne stanice i tlačnog cjevovoda. 

Gradi se ukupno 7 kanalizacijskih okana i oko 95 metara trase fekalne kanalizacije izvan asfaltiranih površina. Započelo se s pripremom za kanalizacijske kućne priključke, a izvedeno je i 160 metara trase tlačnog cjevovoda i pratećih DTK instalacija.

Izvedeno je odnosno položeno oko 120 metara vodovodnog cjevovoda ductil DN100 te je u tijeku zatrpavanje nakon čega slijedi iskop za daljnje polaganje predmetne instalacije. Započeli su radovi čišćenja crpne stanice. Investitor je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija, a ukupno će biti postavljeno 470 metara kanalizacijskog voda i 200 metara nove vodovodne mreže. Vrijednost projekta je 1,41 milijun kuna, a po završetku radova, koji su pri kraju, prometnica će dobiti novi asfaltni sloj.  


“Ulaganja u vodovod i kanalizaciju na području općine Čavle ove godine iznosit će 2,675 milijuna kuna jer je u pripremi i gradnja još jednog vodovodnog i kanalizacijskog ogranka u ulici Gorica u Mavrincima gdje će mještani također dobiti kanalizacijski priključak na mrežu, novi vodovodni ogranak te asfaltiranu cestu”, kaže načelnica Ivana Cvitan Polić.  

Vrijednost radova u Gorici procijenjena je na 1,265 milijuna kuna. Vodovod i kanalizacija priprema troškovnik i dokumentaciju za nadmetanje za izbor izvođača radova i nadzornog inženjera, a po završetku postupka javne nabave počet će se s gradnjom. 

Inače, riječ je o 300 metara dosad neasfaltirane ceste, a na ovaj način sve kuće dobit će kanalizaciju,  vodovodni ogranak te asfaltni sloj na pristupnoj cesti. Radovi na projektu bit će gotovi do kraja godine. 

“Svake godine dižemo komunalni standard u našoj općini. Cilj nam je dovesti kanalizacijski sustav do što više stambenih građevina. Riječ je o velikim i skupim zahvatima, čija realizacija traje dugo zbog zahtjevnosti projektne dokumentacije i ishođenja dozvola, a isto tako i osiguranju potrebnih sredstava. U slučaju Gorice Općina Čavle uključit će se s dodatnim sredstvima iz proračuna kako bi se izveo završni asfaltni sloj i riješila dugogodišnja problematika ove ulice”, zaključila je načelnica Cvitan Polić. 

Komentari