Čavle 25. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Grobničani će uz razna događanja obilježiti "Filipju 2022"

Grobničani će uz razna događanja obilježiti "Filipju 2022"
Dan Općine Čavle ove se godine obilježava na “Filipju”, a Grobničani će blagdan svojih nebeskih zaštitnika, sv. Filipa i Jakova, proslaviti različitim događanjima.

U petak 29. travnja svoj će dan Općina Čavle obilježiti svečanom sjednicom Općinskog vijeća, dok će se u subotu, s početkom u 15 sati, u starom frankopanskom Kaštelu održati popularni “Craft Fest Grobnik”


Atmosferu će uoči Crafta, od 14:30, u atriju Kaštela, zagrijati jazz kvartet Damjana Grpca i njihov projekt “GIIPUJA” (Glazba Istre I Primorja U Jazz Aranžmanima).

Prvog svibnja Grobnišćinom će već tradicionalno odjekivati budnice Glazbenog društva Spinčići, a u 9 sati na rasporedu je šetnja “Hodeć do Grada Grobnika”. 


Sat vremena kasnije u Gradu Grobniku će se podijeliti tradicionalni prvosvibanjski fažol, a u 10 i 30 će biti služena svečana sveta misa, povodom blagdana sv.Filipa i Jakova.

Zanimljivo, jedna od posebnosti Općine Čavle je u tome što svoj dan svake godine obilježava na drugi datum. Naime, na općinskom su području dvije župe- sv. Bartola u Cerniku te sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku.