Čavle 19. veljača 2023. Klaudio Vrančić

“Grobnička horor priča” na riječkom Korzu

“Grobnička horor priča” na riječkom Korzu
Grobnička maškarana- “horor priča” na Korzu je počela u “Pašćanskoj šumi”, potom su se pojavili “Trolovi” pa "Štrige" (vještice), stigli su zatim Dondolaši, a sve je završilo uz “Los muertos”

Ove godine Grobničani kao da su se dogovorili i na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci svi zajedno složili “grobničku horor priču”. A sve je počelo u “Pašćanskoj šumi” iz koje je došetalo sedamdesetak članova Mesopusne kumpanije Pašac. 


Iz “Pašćanske šume” potom je ‘izašlo’ oko 130 “Trolova” uvijek impresivne Mesopusne kumpanije Grad Grobnik, a slijedile su ih maštovite “Grobničke štrige”, njih oko 150, s maskom “MTV Valkana Witch”.


‘Strašnu’ su grobničku priču nastavili Dondolaši kojih je na Korzo stiglo čak 140. Bučno su grobničko kolo najprije zatvorili najmlađi, a potom je, na oduševljenje okupljenih, isto napravila prva postava Grobničkih dondolaša. 


Zastor na grobničku ’epizodu’ Međunarodne karnevalske povorke, u kojoj je bilo oko 700 sudionika, ‘spustile’ su “Čavjanske maškare”. Njih dvjestotinjak Korzom je prošetalo u efektnoj maski- “Grobnički los muertos”.