Čavle 13. prosinac 2014.

Grobničko- jesenska večer uspješnih

Grobničko- jesenska večer uspješnih
“Večer uspješnih” zaslužila je svoje ime. U Domu kulture na Čavlima, u prvoj “Grobničko- jesenskoj večeri uspješnih”, nastupilo je osam pjevača i pjevačica, koji su svoje prve, festivalske stihove, proteklih godina otpjevali upravo na grobničkoj pozornici. 

Andrea Paškvan, Andrina Frleta, Ana Horvat, Davor Grgurić, Helena Brajković, Diana Burul, Dino Antonić i Katja Budimčić Sabljar, najuspješniji sudionici proteklih Grobničkih skala, podsjetili su na neke od najvećih hitova tog čakavskog festivala.

“Okupili smo nekoliko pjevača koji su pobjeđivali na festivalu Grobnička skala te nakon toga nastavili s uspješnom karijerom. Nastupaju na festivalima, snimaju spotove i smatrali smo da oni trebaju biti dio ove lijepe priče,” napomenuo je Vinko Škaron, tajnik Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine.

“Iako je Grobnička skala odgođena za travanj 2015. odlučili smo godinu završiti uobičajenom, božićnom čestitkom. Nakon 16 godina festivala godinu nismo mogli zaključiti bez pjesme,“ napomenula je Vlasta Juretić, dopredsjednica Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine.
 
Antonela Ožanić pobjednica Kviza znanja "Gdje sam- tko sam"

No, epitet najuspješnijih nisu nosili samo pjevači i pjevačice. Nakon gotovo mjesec dana i velikog broja kandidata u finale Kviza znanja “Gdje sam- tko sam” ušlo je dvoje najuspješnijih. Na pozornicu su tako izašli Antonela Ožanić, učenica 8. razreda Osnovne škole Sveti Matej i Teo Bafo, učenik 5. razreda Osnovne škole Čavle. 

O zahtjevnosti kviza dovoljno govori činjenica da je malo tko u publici znao odgovore na većinu pitanja. No, to nije smetalo natjecatelje, koji su redali točne odgovore. 

Nakon dramatične borbe pobjeda je otišla u Viškovo, zajedno s novčanom nagradom od pet tisuća kuna, koju dodjeljuje glavni pokrovitelj Novi list.

“Na početku je bilo stresno, a poslije lakše. Trebalo je puno truda, pogotovo uz školu i obaveze. Iskustvo je bilo super, nešto sam naučila i zaradila,” rekla je zadovoljna pobjednica, Antonela Ožanić.

Da drugi finalist kući ne ode praznih ruku pobrinula se Općina Čavle, koja je osigurala utješnu nagradu u iznosu od tisuću kuna. 

Priredbu u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine vodila je Karmela Vukov Colić.