Čavle 12. srpanj 2015.

"Brzi i žestoki" na Grobniku

"Brzi i žestoki" na Grobniku
Na Aerodromu Grobnik vožena je 2. utrka Croatian Drift Challengea 2015. U dramatičnom je finalu Marino Pirić iz Zagreba bio bolji od Ive Znaora iz Splita. 
 
Miris spaljenih guma česta je pojava na i oko “Grobničke ljepotice”. No, taj se, specifičan miris ovog vikenda osjetio znatno jače. Naime, Grobnik je ugostio 2. utrku Croatian Drift Challengea. 
 
Zanimljivo, drift staza bila je postavljena na grobničkom aerodromu, svega nekoliko metara udaljenom od Automotodroma Grobnik.
 
“Staza je bila odlična, brza, drukčija. Prvi zavoj dosta brz, tranzicija, poslije zatvaranje, tehnički dosta zahtjevno. Sve je prošlo odlično. Vjerujem da je posjetiteljima i vozačima bilo zanimljivo i zabavno. Prvi put smo bili na Grobniku. Željeli smo ljudima približiti drift,” rekao je Dario Skoko, jedan od organizatora.
 
Iako je bilo prijavljeno 20 vozača dio je, zbog tehničkih problema, morao odustati pa je natjecanje krenulo od Top 16. 
 
Nakon niza uzbudljivih okršaja Grobnik je dobio pobjednika, a tu je titulu ponio Marino Pirić, koji je u finalu bio brži od Ive Znaora.
 
Na postolju se, iza dva BMW-a, našla i jedna Toyota. Austrijanac Clemens Kauderer u utrci za treće mjesto bio je bolji od Mire Zrnčevića.
 
Nakon dvije održane utrke u ukupnom poretku 7. sezone Croatian Drift Challengea uvjerljivo vodi Marino Pirić, koji je slavio i u prvoj utrci, voženoj u Zagrebu. Ako se ostvare želje organizatora sljedeća utrka trebala bi se voziti početkom rujna u Splitu, a krajem istog mjeseca na rasporedu je veliko finale, ponovno u Zagrebu.