Čavle 14. lipanj 2024. Izvor: TZO Čavle

Grobnik Outdoor Weekend obradovat će šetače i bicikliste

Grobnik Outdoor Weekend obradovat će šetače i bicikliste
U sklopu zajedničkog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena - Rijeka Outdoor, na Platku nas ovog vikenda čeka poslastica za ljubitelje outdoor aktivnosti. Organizatori “Grobnik Outdoor Weekenda” pripremili su hike (15. lipnja) i bike (16. lipnja) turu.

Šetači će prošetati do vrha Radeševo. Staza je duga 6,5 km, trajanje je procijenjeno na 3 sata, a obavezna je adekvatna šumska odjeća, obuća i voda. Okupljanje je na parkiralištu Platak u 9:30, a polazak planiran u 10 sati. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu na obrascu.


“Šetnica Radeševo, obilježena zeleno-bijelim markacijama, izvrsna je ideja za poludnevni izlet u prirodu. Staza nije tehnički niti kondicijski zahtjevna, a prikladna je za obitelji s djecom i kućnim ljubimcima. Kreće s velikog parkirališta nedaleko stanice HGSS-a i vodi šumskom makadamskom cestom na vrh skijališta Radeševo, s odvojkom na vrh skijališta Tešnje. Put dalje vodi do zanimljivog vrha Malo Radeševo, potpuno obraslog bukvom i medvjeđim lukom, a potom se spušta do Planinarskog doma Sušak”, najavljuju iz TZO Čavle.

Bike tura proći će zanimljivom rutom: Mali dom Sušak - akumulacijsko jezero - dno Radeševa - veliki Pribeniš - veliko Snježno - lovačka kuća Platak - vidikovac Mali Platak - Mali dom Sušak. Sudjelovanje je također besplatno, uz prijavu na obrascu.


“Okupljanje je ispred Malog doma Sušak nakon čega obilazimo akumulacijsko jezero i spuštamo se na dno Radeševa. Asfaltnom cestom krećemo uz veliki Pribeniš do velikog Snježnog nakon čega se makadamskim cesticama vraćamo na veliki Pribeniš i preko njega singlićem dolazimo do lovačke kuće Platak i dalje makadamom izlazimo na asfaltnu cestu kojom se dižemo na vidikovac Malog Platka. Nakon obilaska vidikovca ponovno se uključujemo na asfaltnu cestu i vraćamo se prema točki polaska - Mali dom Sušak. Staza nije zahtjevna te je namijenjena za sve dobne skupine. Trajanje je procijenjeno na 3 sata, dužina je 18 km. Obavezna oprema biciklista je voda, kaciga, rezervne zračnice i pumpa. Okupljanje je ispred Malog doma Sušak u 9:30 te nakon servisnih informacija vrijeme polaska je planirano u 10 sati”, pojašnjavaju organizatori i pozivaju svih na Platak.

Obje ture uključuju završnu okrjepu za sve sudionike. Preuzimanje GPX traga i više pojedinosti o rutama dostupno je na linku.