Čavle 2. lipanj 2021.

Jedrenje i brojni sadržaji već ovog vikenda na Platku 

Jedrenje i brojni sadržaji već ovog vikenda na Platku 
Najavljeno je ovogodišnje izdanje “Festivala sportske rekreacije Platak 2021” koji će ponuditi brojne programe promičući zdrav život i boravak u prirodi 

Pod pokroviteljstvom Primorsko- goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira “Festival sportske rekreacije” na zadovoljstvo brojnih sudionika koji se aktivno uključuju u različite programe.

Prošla sezona završila je velikim eventom koji je uz brojne sadržaje ponudio po prvi put i jedrenje na 1111 m nadmorske visine, te je održano prvo izdanje regate "Jako mala Fiumanka". Onako kako je prošla sezona završila tako će ova i početi. 


Otvaranje festivala sportske rekreacije održat će se u subotu 5. lipnja, kada će se, po drugi put, održati manifestacija “Plavo- zeleni Platak”- Fiumanka. Na jezeru Platak organizirat će se drugo izdanje regate za modele jedrilica na daljinsko upravljanje “Dragon” te će se tako spojiti dva brenda- zeleni festival i plava regata Fiumanka. 

Napomenimo da je Fiumanka i jedina regata koja se odvija i na moru i u planinama. Osim jedrenja, organizira se cjelodnevni sportsko- rekreativni program uz brojne aktivnosti, a sve će započeti u 10 sati kada će na pohod laganom stazom, u trajanju od cca 2,5 sata, krenuti planinari i to u sklopu programa “Roditelji i djeca u prirodi” u organizaciji Saveza školskih sportskih društava PGŽ. Planinarit će se na ruti Platak- Jasenovica- Platak.


U 10.15 započinje i program nordijskog hodanja i to u organizaciji KŠR Gorovo. Laganom stazom u dužini od 7 km hodači će se tako uključiti u program “Korakom do zdravlja”. 

Biciklisti će također biti dio bogatog subotnjeg programa pa će tako, u organizaciji BK Grobnik u 11 sati krenuti dvije skupine: jedna na laganoj obiteljskoj ruti dužine 10 km, a druga na zahtjevnijoj 25 km dugoj sportsko- rekreativnoj ruti.

U 11 sati, na jezeru kreće “Jako mala Fiumanka 2021.”, drugo izdanje atraktivne regate za modele “Dragon”, u kojoj će se natjecati vrhunski znalci jedrenja, a u 14 sati će se u upravljanju jedrilicama okušati i pobjednici Fiumanke što će svakako biti još jedna atrakcija. U 15 sati podijelit će se nagrade najboljima te će se održati promocija ovogodišnje “Fiumanke 2021” koju svi jedva čekamo.


U 11:30 započinje i program “Vježbajmo zajedno” koji će ponuditi vrsne programe, a započet će Body core programom Tatjane Stakić. U 12:15 započinje kružni trening uz Milenu Obradović- Konjevoda, a u 13:00 započinje popularni MM Trening kojeg predvodi možda i najpopularniji hrvatski trener Mario Mlinarić.

Napomenimo da će od 11 do 16 sati svi zainteresirani moći uživati i u jahanju konja, što će svakako dati dodatnu vrijednost atraktivnosti cijelog programa, da će kompletan program voditi Dražen Turina Šajeta, a glazbeno će ga obojiti DJ Vedran.

Valja podsjetiti da će se na Platku program održati i u nedjelju 6. lipnja kada će, s početkom u 10 sati, na pohod dug 7 km na laganoj ruti, krenuti program nordijskog hodanja i pješačenja.