Čavle 23. siječanj 2023. K.V.

Kreće skijanje na Platku, za vikend se otvaraju sve staze

Kreće skijanje na Platku, za vikend se otvaraju sve staze
Od sutra na Platku kreće prava skijaška sezona- već za vikend u planu otvaranje svih staza

Staze na Platku, “stara” žičara Radeševo, vučnice i trake su spremne za početak skijaške sezone. Iako smo na početak prave zime nešto duže čekali, uz niske temperature zima nam je donijela i dostatne količine prirodnog snijega što će omogućiti otvaranje staza koje nisu pokrivene sustavom zasnježenja poput Tešnje i Turističke, a što će puno značiti za rasterećenje Radeševa i privlačnost Platka kao skijaške destinacije. 

Bude li sve išlo prema planu, od utorka do petka bile bi otvorene staze Radeševo 1, Turistička i Baby staza dok bi se za vikend otvorile sve staze, a to znači Radeševo 1, Radeševo 2, Zavoj 19, Turistička, Pribeniš, Tešnje i Baby staza kao i sanjkališta.


Ono što će vjerujemo osobito razveseliti ljubitelje noćnog skijanja je rekonstruirana rasvjeta na stazi Radeševo 1 pa će ove zime, počevši od sutra, noćno skijanje biti organizirano na čitavoj dužini staze. Kao i prethodnih godina, noćno skijanje je utorkom i petkom od 19 do 22 sata, te četvrtkom dnevno- noćno skijanje od 12 do 20 sati, kad god to vremenski uvjeti budu omogućavali. Dnevno skijanje i radno vrijeme žičare, vučnica i traka je svakim danom od 9 do 16 sati. Blagajna se otvara u 8 sati, a za noćno skijanje utorkom i petkom u 18 sati.

Dnevne i tjedne skijaške karte osim na blagajni Platka, mogu se kupiti i online, putem stranice https://www.mojskipass.si/ kao i na benzinskim postajama Petrola dok će se sezonske karte i karte po povlaštenim cijenama moći i nadalje kupiti isključivo na Platku. Cjenik za zimsku sezonu 2022./2023. objavljen je na mrežnim stranicama platak.hr.


Sudeći prema najavama i interesu različitih organizatora koji su prepoznali potencijal Platka i ove zime nas očekuju brojna zanimljiva događanja, atraktivna natjecanja i puno dobre zabave. Već ove subote na Platku će se održati međunarodne europsko skibike natjecanje na kojem će nastupiti 40 natjecatelja iz čak 11 zemalja. 

“Radovi na izgradnji nove žičare Radeševo trebali bi prema ugovoru s izvođačem radova završiti krajem veljače, a što će uvelike ovisiti i o vremenskim prilikama. Izvjesno je da će to biti na samom kraju ovogodišnje sezone, ali zato već sad s nestrpljenjem čekamo onu sljedeću”, poručuju iz Goranskog sportskog centra, koji upravlja omiljenim primorskim skijalištem s pogledom na more.