Čavle 25. rujan 2021.

“Krila Kvarnera” na Grobniku pokazala što mogu i imaju

“Krila Kvarnera” na Grobniku pokazala što mogu i imaju
Dan otvorenih vrata Zrakoplovnog društva “Krila Kvarnera” na grobnički je aerodrom danas privukao brojne ljubitelje visine, ali i znatiželjnike koji su iz prve ruke mogli upoznati zrakoplovne sportove i razgledati avione, jedrilice i zmajeve

Zrakoplovi su danas, češće no inače, kružili nad Grobnikom, a društvo su im radile jedrilice i zmajevi. Padobrani su ukrasili nebo iznad grobničkog aerodroma, na kojem je Dan otvorenih vrata organiziralo Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera”. 


Predstavilo se čak pet klubova koji djeluju u sklopu Društva, a to su: Jedriličarski klub Krila Kvarnera, Klub samogradnje Krila Kvarnera, Klub slobodnog letenja Krila Kvarnera, Padobranski klub Krila Kvarnera i Pilotski kluba Krila Kvarnera. 


Brojni zaljubljenici u zrakoplovne sportove, ali i mnogi znatiželjnici mogli su razgledati petnaestak aviona i ultralakih aviona, nekoliko jedrilica i zmajeva, padobransku opremu te saznati nešto više o tehničkim detaljima, informirati se o upisima u klubove ili školovanju za bavljenje zrakoplovnim sportovima.


U popodnevnim satima održat će se atraktivno natjecanje u preciznom slijetanju aviona, a organizatori mole sve posjetitelje da se, danas ali i inače, pridržavaju pravila te ne šeću po pisti, rulnici ili ispred hangara. 

Komentari