Čavle 19. svibanj 2019.

Krila Kvarnera otvorila svoja vrata posjetiteljima

Krila Kvarnera otvorila svoja vrata posjetiteljima
Dan otvorenih vrata “Krila Kvarnera” na Grobnik je privukao brojne znatiželjnike. Posjetitelji su imali priliku upoznati se s klubovima koji djeluju u sklopu društva, ali i različitim letjelicama, koje su plijenile pažnju okupljenih. 

Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera” jučer je posjetiteljima širom otvorilo svoja vrata. Na grobničkom aerodromu predstavilo se pet klubova koji djeluju us klopu društva i to: Jedriličarski klub, Klub samogradnje Klub slobodnog letenja, Padobranski klub i Pilotski klub.

Piloti su okupljenima demonstrirali svoje letačke vještine s motornim i bezmotornim zmajevima, sportskim zrakoplovima u formacijama i pojedinačno, jedrilicama te maketama zrakoplova. Posjetitelji su imali jedinstvenu priliku iz blizine razgledati letjelice te saznati njihove tehničke karakteristike. 

Izložene su i makete zrakoplova i to od onih iz Drugog svjetskog rata pa sve do modernih mlažnjaka. Uz to gosti su se mogli informirati o mogućnostima upisa u klubove i školovanja za bavljenje različitim zrakoplovnim sportovima. Predstavili su se i radio amateri, kao i Zajednica tehničke kulture.